tiistaina, maaliskuuta 27, 2007

Pantti ja pataljoona

Paavo Väyrynen panttaa valtakirjaansa uutisoi Yle. Olinkohan ainoa, joka luki otsikon ensin väärin ja pohdiskeli mielessään paljonko siitä panttilainaamossa saisi.

Väyrynen haluaa vastuuta, mutta kukaan ei hänelle sitä lupaa. Ja kun ei ole turvatakuita rivikansanedustajan roolin välttämiseksi, valittu edustaja miettii palaisiko Brysseliin paremmille uuniperunamaille.

"Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kallin mukaan Väyrysellä on samat mahdollisuudet tulla valituiksi eduskunnan johtopaikoille kuin muillakin kansanedustajilla", Yle kirjoittaa. [Mainittakoon, että Kalli valittiin tänään eduskunnan puhemieheksi.]

Kallin vertailusta lienee ainakin Veltto Virtanen mielissään. Puoluesihteeri Korhonen sentään puhui samassa yhteydessä tasa-arvosta vain ja ainoastaan Keskustan edustajien parissa.

Tätä menoa ei Tommy Tabermannilla (os. Taberman) tule olemaan vaikeuksia runoilla jatko-osia piakkoin julkaistavaan teokseensa, joka käsittelee eduskuntavaaleja. Tehokas edustaja.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tekeeköhän Väyrynen puoluejohdon valinnan vähän liian helpoksi.. Että hei, jos me ei valita tota mihinkään isompaan postiin, niin se lähtee sit pois. Kuka tulee tilalle?

Liekkiö kirjoitti...

Sehän siinä on ettei kukaan välttämättä tule tilalle. Jos Väyrynen ei vahvistuta valtakirjaansa, hänelle ei tule varaedustajaa ja Kepulle jää vain 50 edustajaa, sama kuin Kokoomukselle.

Aika sälli.

Sedis kirjoitti...

Ei semmoista kukaan uskalla omalle puolueelleen tehdä.

Rauno Rasanen kirjoitti...

"...Jos Väyrynen ei vahvistuta valtakirjaansa, hänelle ei tule varaedustajaa ja Kepulle jää vain 50 edustajaa, sama kuin Kokoomukselle."

*
"Ei semmoista kukaan uskalla omalle puolueelleen tehdä."

***
Mutta Paavo uskaltaa, koska Paavolla ei ole omaa puoluetta, sillä hän on ITSE oma puolueensa, ja voi siis tehdä itselleen, mitä haluaa.

Näin ollen Paavo voi erottaa itse itsensä itsestään.

Kyllä - Paavo on politiikan "matrix-maailmassa" virtuaaliolento ("virtuaali-kameleontti"), joka voi muuttaa "olomuotoaan" niinkuin aina ennenkin on tehnyt.

Paavon Manaus: "Minä julistan itseni nyt olemattomaksi (laillisesti) ja palaan tuomitsemaan kaikki vastustajani, kun ajat sitä vaativat."

Huomenna, kuukauden päästä, kymmenen vuoden kuluttua..?

Paavon politiikan Yli-ihminen!

Veikko kirjoitti...

Ei jumalauta, on se uskomaton äijä.

Sedis kirjoitti...

Mietiskelen vain, kuka tuli tänne googlella hakusanalla "Paavo Väyrynen".

RR:n kommentit tekevät kyllä hänelle gutaa.

Antti Vettenranta kirjoitti...

voisko joku viisaampi valistaa mua että miten niin ei tulis väyrysen tilalle kepulaista varaedustajaa?

Sedis kirjoitti...

Varaedustaja tulee, jos PV antaa valtakirjansa ja sitten eroaa edustajan paikaltaan. Sen hän tekee kolmen viikon päästä, sillä eihän kukaan ole ENÄÄ niin hullu, että häntä ministeriksi ottaisi. Varapuhemieheksi ei voi tulla, kun Kalli vei puhemiehen paikan.

Jos PV ei anna valtakirjaansa, ei ole kenen paikalle varamiestä tulee. Kepun edustajista on siis 50 antanut valtakirjansa ja yksi ei, joten puolueella on eduskunnassa tällä hetkellä vain 50 edustajaa vaalituloksesta huolimatta.