keskiviikkona, maaliskuuta 28, 2007

Uusia nuorisomääritelmiä

Viime vuoden huhtikuussa käsittelimme nuorisokielen ilmaisuja ernu, pissis, tavis, jätös, hike ja hikari sekä kovis ja söpö.

Tänään olen oppinut lisää. Vuorossa on fruide eli fruittari.

Fruide eli fruittari on metroseksuaalin kaltainen henkilö, mutta termiä käytetään yleensä vain nuorista, korkeintaan 25-vuotiaista metroseksuaaleista. Metroseksuaaleihin verrattuna fruittarit panostavat enemmän merkkituotteisiin. [Jopa minä tiedän, että metroseksuaali on kyllä nykyisin sukupuuttoon kuollut käsite]

"Eri fruittareiden tyyleissä ei ole paljoakaan vähemmän eroja kuin metroseksuaalien keskuudessa, esimerkiksi kaikilla fruittareilla hiustyylit ovat usein lähes samanlaisia.

Fruittareiden keskuudessa käyttetään paljon muotoilutuotteita hiusten laittamiseen. Usein myös termi "homohyppyri" yhdistetään fruittareiden hiuksiin. Homohyppyri tarkoittaa pystyyn nostettua etutukkaa, joka muodostaa yhtenäisen "hyppyrin". Vastaavasti rebel-fruittarit ovat kyllästyneet lippatukkaansa ja kasvattaneet itselleen seksikkään pörröpään. Pörröpäitä on hieman vaikeampi tunnistaa tavallisten ihmisten keskuudesta, mutta hyviä tuntomerkkejä ovat ns. sivujakaus- ja pyörremyrsky-tyylisuunnat."

[Alkuperäisen kuvauksen kirjoittaja ansaitsisi Nobelin!]

"Fruittareille vaatteet ja hiustyyli ovat kaiken A ja O. Yleensä fruittarit käyttävät myös samoja vaatteita, eli raitahuppareita, tiukkoja farkkuja, värikkäitä t-paitoja, ruudullisia kauluspaitoja ja myös jotain vaaleanpunaista sekä raitapipoja. Myös korut ovat tärkeitä, suosittuja on magneettikorvakorut zirkoneilla. Yleensä fruittarit omaksutaan pissiksiksi heidän samankaltaisuuksiensa vuoksi."

Sitten hieman korjataan Wikipedian tekstiä, jota tässä on surutta lainattu.

Nimitys fruittari tulee englanninkielisestä sanasta "fruitcake", joka on alun perin tarkoittanut "pöhköä" tai "hullua ihmistä" [ensimmäinen bongaus vudoelta 1935], mutta muuntautunut myöhemmin tarkoittamaan usein myös "homoseksuaalia."

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuli tästä mieleeni tällainen saitti: http://www.wordspy.com/index.asp .

Tuolta löysin vuosia sitten tuon metroseksuaaliterminkin. Ehdottoman hauska paikka. Voikun joku jaksaisi tehdä saman tämänkin kokoisella kielialueella.

Sedis kirjoitti...

Veikkaisinpa että kielitoimistossa tällaista työtä tehdään.

Miten saataisiin se verkkoon?