perjantaina, maaliskuuta 31, 2006

Eija-Liisa Ahtila

Suomalainen elokuva astuu taas yhden askeleen kohti pysyvää maailmanmainetta.

British Film Institute julkaisee 24.4.2006 Iso-Britanniassa Eija-Liisa Ahtilan kaikki elokuvat ja niiden käsikirjoitukset The Cinematic Works of Eija-Liisa Ahtila DVD-boksina. Paketin DVD sisältää kaikki Ahtilan elokuvat digitaalisesti remasteroituina. Mukana on myös kirja, johon on kerätty on kaikkien elokuvien alkuperäiset käsikirjoitukset, synopsikset ja lopullinen dialogi englanniksi.

British Film Institute on yksi mailman vanhimpia ja arvostetuimpia elokuvakulttuurin ja liikkuvan kuvan perinnön vaalimiseen keskittyneitä organisaatioita. British Film Instituten DVD-julkaisujen tavoite on sivistys: se tarjoaa brittikatsojille (ja muillekin) monipuolisen valikoiman parhaita elokuvia ympäri maailmaa. BFI edistää elokuvan merkkiteosten tunnettavuutta Iso-Britanniassa. Ahtilan elokuvat ovat ensimmäiset suomalaiset elokuvat, jotka BFI julkaisee DVDllä.

The Cinematic Works of Eija-Liisa Ahtila –julkaisu sisältää Ahtilan elokuvat Me/We; Okay; Gray (1993), Jos 6 Olis 9 (1996), Tänään (1997) Lohdutusseremonia (1999) ja Rakkaus on aarre (2002).

Mainos sanoo: "Eija-Liisa Ahtilan elokuvien taitavasti työstetyt episodit sekä omaperäinen ilmaisu ovat herättäneet sekä yleisön mielenkiinnon että vakuuttaneet elokuvakriitikot eri puolilla maailmaa. Hänen elokuviaan on esitetty ja palkittu useilla elokuvafestivaaleilla eri puolilla maailmaan. Ahtilan liikkuvan kuvan installaatiot ovat säännöllisesti esillä mailman merkittävimmissä museoissa."

2 kommenttia:

Rezevici kirjoitti...

Joo, mahtavaa. Onneksi niitä ei sentään ole pakko katsoa.

Sedis kirjoitti...

Kyllä siitä voisi lakialoitteen tehdä. Siitä pakosta. Tekstareita vaan poliitikoille.