torstaina, maaliskuuta 02, 2006

Samballaa

Sambaaminen paikasta toiseen jatkui eilen. Työhön aamuseitsemältä, puolen päivän aikaan tauko. Taksilla Yleisradioon, jossa Kinoklubin nauhoitus. Se tulee ensi viikon perjantaina (10.3.) YleTeemalta, uusinta sunnuntaina (12.3.). Enpä taida itse ehtiä katsoa. Poliittisesta elokuvasta keskustelimme Manu Haapalaisen johdolla, mukana Tapio Piirainen (mm. Raid), Jouko Aaltonen (mm. Kenen joukoissa seisot) ja minä pahnan pohjimmaisena.

Ylen studio nelosessa lähes militaaarisessa järjestyksessä edenneestä nauhoituksesta - ohjaajana oli Atro Lahtela - keskustaan klo 15.30, johon tuli hälytyssoitto. Olenko unohtanut, että minulla oli esitys Suomen elokuvayhdistyksessä 16.30.

En ollut unohtanut, sillä jokin hälytti takaraivossa silloin, kun sovin tästä televisiokeikasta. En vaan tiennyt, mikä se joku oli...

Kollega onneksi soitti ja otin taksin halki ruuhka-Helsingin. Yhdistyksen vuosikokous oli meneillään tullessani paikalle. Kaivoin papereitani ja yllättäen löysin kokouskutsun. Se oli tarpeen, sillä näin siitä, mistä aiheesta olin lupautunut puhumaan. Tehtävä not impossible. Se oli oman kirjan teema. Eipä siis muuta kuin riittävän paksu pino paperia imagoturvaksi mukaan ja puhumaan.

Tilaisuus päättyi klo 20.00. Muistin, että minulla oli sattumoisin mukana edellisiltana puoleen yöhön mennessä luetut paperit sekä aamuinen uurastus. Löin korjaukset sisään. Kello oli 22.30.

Otin taksin kotiin. En olisi kuulemma saanut syödä mureketta.

Ei kommentteja: