torstaina, maaliskuuta 30, 2006

Surkea aprillipila

Me harmaat pantterit - ei en puhu tekstiviesteistä - joilla on elämänkokemusta - ei vieläkään tekstiviestejä - muistamme, kuinka Helsingin Yliopiston Kirjastoon tuli vihreäsilmäinen monsteri - ei vieläkään siis lemmekkäitä tekstiviestejä.

Rotundan keskellä se kilahteli ja kalahteli, kun pakolliseksi tulleet aneet muuttivat peruuttamattomasti vuosisataisen hengen. Kassakoneesta tuli kirjaston sielu. Sen jälkeen kirjastoissa on puhuttu vain rahasta.

Ylioppilaslehden perjantaina 24.3. ilmestyneessä pikku-uutisessa oli aprillipilaksi tarkoitettu uutinen.

Uutinen kertoo Opiskelijakirjastossa ja Helsingin yliopiston kirjastoissa vietettävän 1.4. "sakotonta päivää".

Mutta, mutta. Kyse kyseessä on lehden aprillipilasta. Opiskelijakirjastolla ei ole osaa pilan julkaisemisen kanssa. 1.4. ei siis ole sakotonta päivää, eikä sellaista ole jatkossakaan tulossa, yliopiston kirjasto tiedottaa nettisivuillaan

Kiinnostavaa asiassa on se, miksi näin surkea "aprillipila" julkaistiin 24.3.2006? Ja miksi "aprillipila" oli sellainen, jolla on rahan kanssa tekemistä. Eikö ihmisiä voi juoksuttaa enää ilman rahaa. Ja kaikkien kirjojen kanssa.

Ja miksi "uutista" ei ole jo poistettu? Odotan jännittyneenä suurten opiskelijajoukkojen reaktioita Ylioppilaslehteä vastaan. Ei tämmöinen tähän jää... Mikäli minä opiskelijapoliitikkoja tunnen.

3 kommenttia:

Juha K. Korento kirjoitti...

Ehkä tuo yliopiston kirjaston sivuilla oleva oikaisu-uutinenkin on aprillipila... Mistäpä sen tietäisi, kun kerran pilailla saa nykyään näköjään koska tahansa?

Rusis kirjoitti...

Antti Paunion nimen pitäisi soittaa kelloja itse kullakin. Kyseessähän on Ylkkärin viime vuosien joka kevät esiintynyt vakiohahmo. 2003 syntyi kauhea kalabaliikki lehdessä olleesta vappuun ajoittuneesta pila-artikkelista. Ylkkärin arkisto näkyy olevan muutostilassa, mutta pari esimerkkiä löytyy Jockan blogista.

Sedis kirjoitti...

Ne oli hauskoja.