sunnuntaina, heinäkuuta 09, 2006

Italia

Italia voitti. Hyvä. Minä en ole ollut Ranskan puolella edes (Ranskan) vallankumouksessa.

Mutta on jalkapallo rumaa. Tallomisia, kyynärlyöntejä, kamppeja. Zidanelle pitää antaa piiiitkä pelikielto.

7 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Istuin tänään baarissa pelin ajan katsomatta sitä, mutta toisessa kulmassa tietysti peli oli menossa täyttä häkää. Käydessäni vessassa minua valistettiin tästä Zidanen kerrassaan yllättävästä käytöksestä. Yllättävää se on myös siinä mielessä, että ainakin näiden miesten mukaan tämä oli Zidanen uran päätösottelu ja mikä tapa lopettaa uransa. Tuli vain mieleen, että jos ura päättyy tällaiseen, niin eikö se vaivaa ottelijaa itseään eläkevuosien ajan? Itse tilannetta en nähnyt, mutta kiintoisaa vain se, että mikä saa tuon tason urheilijan toimimaan näin viimeisessä ottelussaan ja vielä MM-kisojen finaalissa. Aika yllättävä veto.

Jari Sedergren kirjoitti...

Veikkaanpa, että joku puhui ensin rumasti hänen äidistään.

Mutta. Se oli jokseenkin häpeällinen päätös uralle. Kuka kutsuu enää tämän miehen kommentaattoriksi televisioon; mutta slummissa hänelle jo hurrataan, arvaan. Ja kohta jo teinit ja junioritkin tökkivät suutuksissaan otsallaan pelikumppanin rintalastan sisään.

Rauno Rasanen kirjoitti...

Minä tekisin siitä Zidanelle ilmeisen törkeästi veetuilleesta italiaanosta (Materazzi vai mikä makarooni-klovni se nyt oli) jauhelihapizzaa.

Punainen kortti oli tietenkin aivan oikein Zidanelle (pelikieltoja ei tarvita - ura loppui muutenkin tähän), mutta nuo makaroonimaan berlusconit, joille urheilupetokset ovat yhtä tuttua arkipäivää kuin elekielinen pelleily, pitäisi panna jäähylle ja pitemmäksi aikaa.

Tarkoitan tietenkin lähinnä Juventusta.

Mitään moralismeja ei tässä tarvita.
Vetäisit itse turpaan (jos uskaltaisit), mikäli joku alkaisi vinoilla arimmasta ja intiimeimmästä asiasta elämässäsi julkisella paikalla.

Materazzille olisi ilman muuta pitänyt nostaa keltainen kortti epäurheilijamaisesta kielenkäytöstä!

Mutta todisteet puuttuvat - taas kerran.

Sitäpaitsi Italia ei pelitapahtumiin nähden ollut parempi joukkue...

Rauno Rasanen kirjoitti...

Tsekkaa meikäläisen blogista löytyvä melkoisesti täydennetty ja tarkennettu versio.

सारी kirjoitti...

On se hyvä, ettei meillä käytetä kulttuurirasistiseja termejä.

Jos olisi langattomat mikit pelaajilla ja kuulisi kaikki ne herjat, mitä ne heittää toisilleen pelin aikana, voisi puhtainkin peli maistua hieman kitkeralta.
Peli oli kuitenkin aika hyvää jalkapalloa, eikä edes mitenkään erityisen rikkonaista. Suurin moka tuli Zizulle, harmi.

सारी kirjoitti...

Puolustuksekseni sanon, että eilen kommentoidessani kärsin 34 asteen helteessä parin tunnin yöunien jälkeen lievästä suomenkielen karenssista.

Piti jo eilen sanomani, että vaikka italian jalkapallo takuulla löytää innokkaampiakin puolustajia kuin minä (asia on itselleni aika yhdentekevä), ei MM-otteluissa mielestäni mitenkään tullut ilmi, että he olisivat erityisen "petollisia". Italiassa ei Juventuksen(ja Milanin ynnä muiden) kiemuroista vaiettu edes MM-kisojen ajaksi, joka mielestäni osoittaa selkärankaa. MM on eri asia kuin kotimaansarja. Kukaan ei täällä ole ollut sen kannalla, että maailmanmestaruus jotenkin vapauttaisi syytöksistä, vaikka sitäkin joku ehdotti.

Jari Sedergren kirjoitti...

Hyvä pointti!