maanantaina, heinäkuuta 03, 2006

Sensuuriasiaa

Nopeata luopumista. Kirjani näyttää päätyneen jo halpamyyntiin: hinta 16 euroa. 2,5 senttiä sivu.

Tosin postikulut nostanevat hinnan kaupan tasolle. Paha kyllä sen arvo on ehkä laskenut edelleen johtuen toimenpiteistöni, sillä kuten firma toteaa: "Kirjat ovat normaaliasuisia ja uudenveroisia. Joissakin kirjoissa voi olla leima tai edellisen omistajan nimikirjoitus tms." Varmaan myös tekijän omistuskirjoitus laskee hintaa... Ehkä se oli ilmaiskappale.

Mutta oli minulla asiaakin. Toukokuun lopulla kansainvälinen Amnesty International avasi kampanjan sensuuria vastaan. Suomen sivuilta en tuota kampanjaa onnistunut nopeasti löytämään - miksiköhän ei? - brittiallekirjoittajia oli äsken (vasta) 23612.

Klikkaamalla saa enemmän tietoa tuosta kampanjasta, jonka yksi ulottuvuus on tukea vapaata bloggaamista niissä maissa, joissa tyrannimaiset satraapit sitä estävät.

Kampanja suhtautuu erityisen kriittisisti niihin yrityksiin, jotka näiden tyrannien kanssa mielinkielisin sopimuksin saattavat yksityisiä henkilöitä, ryhmiä ja yhteisöjä pulaan käytöksellään. Mukana maailman menestyksekkäimpiä ja suurimpia it-alan toimijoita, kuinkas muuten.

5 kommenttia:

christer sundqvist kirjoitti...

Heippa. Silmiin pistää laadukkaan oman tekstisi vastapainona ilmestyvät Google-mainokset. On siinä, kuule, naurussa pitelemistä kun noita mainoksia klikkaa! Itkeä pitäisi tietenkin niiden ihmisten kohtaloa, jotka ottavat mainokset tosissaan. Pystytkö millään tavalla vaikuttamaan mainosten sisältöön?
Kirjasi päätyminen alennusmyyntiin on hyvin valitettavaa. Laadukas tieto ei tosiaankaan ole hinnalla pilattu. Vähän sama kohtalo ollut tietenkin monella muullakin kirjailijalla, mutta minkäs teet kun kansa on opetettu kyykyttämään meitä kirjailijoita.

Jari Sedergren kirjoitti...

Ei se nyt vielä alemyynnissä ole, kirjahan ilmestyi 8.6. eli vajaa kuukausi sitten, mutta nettikirjakauppa sen oli jo "käytettynä" saanut myyntiin. Enpä usko sen olevan muuta kuin kustantajan jakaman ilmaiskappaleen nopea rahallinen hyödyntäminen.

Mainoksien viilaaminen vaatisi työtä, eikä kesälomalla viitsi. Jos ihan villiksi menee, otan ne pois, mutta olen tilastoista huomannut ihmisten olevan pidättyväisiä silloin, kun siihen on aihetta.

सारी kirjoitti...

Tuohon Amnestyn kampanjaan voi osallistua myòsomalla blogillaan:
http://irrepressible.info/?fragment=1227
Jotkut edistykselliset ovat jo osallistuneet aikoja sitten...(kòhòm)

सारी kirjoitti...

siis tietysti se osoite on:
http://irrepressible.info/

Jari Sedergren kirjoitti...

Se on siis se sama osoite, johon halossa oli linkki.