maanantaina, huhtikuuta 11, 2005

Kiva että teillä on kivaa

Teillä on taatusti ollut kiva päivä, koskapa omani ei ollut ja asiat tuppaavat menemään niin, että kun itsellä ei ole kivaa, niin muilla on senkin edestä. Enkä silti usko horoskooppeihin, vaikka niissä nuo jakaumat noin usein ovat.

Otetaan vuoroon - tämä on tunnetusti karaoken v-maisin sisäänjuonto kaikessa satunnaisuudessaan - tämä aamu. Maanantaiaamu. Ulkona oli jumalanruoskatuuli ja sen lisäksi pääkallokeli ilmassa. Joka paikkaan koski. Bussi meni nenän edestä. Metroa odotettiin pitkään eikä mieltä lämmittänyt edes se, kun näki muiden tärisevän kuin horkassa kevättamineissaan. Seuraava bussi se vasta pitkään odotuttikin. Miksi kaupungin toiselta laidalta on niin vaikea päästä kaupungin toiselle laidalle? Ja kun töihin pääsi, niin lapioitavaa oli taas enemmän kuin suo, kuokka ja jussi ovat tulosneuvotteluissa määränneet. Eikä tahdin viheltäjiäkään puuttunut. Viestejä tuli oikein huutomerkkien kanssa. Pistin vähän KAPITAALIA takaisin typografiaoppitunniksi.

Sitten minuun oli otettu yhteyttä: puhelinviestiä ja sähköpostiakin. Sähköpostin palautusosoite ei toiminut; palautus boksiin kertoi, että pitäisi faksata. Ai, mihin numeroon? Se kuulemma löytyy puhelinluettelosta.

Aamulla olin sentään yhden pellonsaran ehtinyt kyntää, ja toistakin, vaikka se meinasi niihin huutomerkkeihin kyllä jäädä. Saipahan kerrankin mutista ja jupista käytävillä niin, etteivät vastaantulijat paljon viitsineet päin katsoa. Arvasivat hymystä, että biorytmi oli kellahtanut selälleen ja jalat sätkivät ilmassa.

En ehtinyt käydä tupakilla enkä ruokatunnilla. Onneksi heti töiden jälkeen oli pari kokousta. Viikonloppu on oltu työmatkalla, mutta niitähän ei kellokortti laske: miinusta näytti olevan enemmän kuin joka neljän kuukauden välein tehtävä mekaaninen "tasaus" sallii. Ylimääräinen otetaan lomasta. Valtion meininki on siinäkin ihmeellinen: kun lomarahansa vaihtaa lomaksi, niin joka kuudes näin ansaittu lomapäivä on luovutettava valtiolle ilmaiseksi "lauantaikorvaukseksi". Kiitos vain neuvottelijoille tästäkin vähästä.

Tervetuloa parvekkeen alle soittamaan suuta. Parvekkeen uusi järjestys näkyy tuolla ylälaidassa. Otan mielelläni matsin ihan kenen kanssa tahansa.

7 kommenttia:

mea kirjoitti...

...jumalanruoskatuuli ja sen lisäksi pääkallokeli ilmassa!! Miksen tuotakaan ole itse keksinyt.

Ja jalkapohjakin vihottelee? Mie otan osani hammassäryn muodossa. Ajattele, jos sekin vielä löisi siellä päässä piikkiä lihaa,

Sun äitis kirjoitti...

Huusitko vaimolle ja lapselle kans? Jollet, niin olet paljon parempi ihminen kuin minä! Minulla oli eilinen sinun tämänpäiväistäsi vastaava päivä. Ja voi että syyttön mies ja viattomat kakarat saivat kuulla kunniansa!

Sedis kirjoitti...

En. Jostakin on elämässä kieltäydyttävä.

Sitä paitsi vaimo oli tehnyt siskonmakkarakeittoa ja lapsi halusi katsoa aamulla hänen kanssaan kesken jääneen Sokkotanssi-elokuvan yhdessä loppuun.

Sedis kirjoitti...

Jalkapohja alkaa olla kävelykunnossa. Ei vain ehdi paljon kävellä.

Mikä Hätänä kirjoitti...

Aina on joku jolla menee vielä huonommin.

Sedis kirjoitti...

No tuskinpa sitä tarvitsee tänne tulla pohdiskelemaan. Vaikka mikäs siinä, nimimerkki.

Sedis kirjoitti...

Shit, se olikin Emppu. Terveiset täältä hyvän ja huonon tuulen maasta.