perjantaina, huhtikuuta 15, 2005

Vapaapäivä

Poliisilaitos läheni kirjeellä, jossa ei tiedusteltu, ketä kaikkia hotellihuoneissani on vuosien varrella käynyt. Lista riittäisi täyttämään keltapäivälehtien viikonloppunumerot koko vuodeksi, jos siitä yhdestä vuoden 1999 kevään käynnistä kerran pitää kuutisen sivua kirjoittaa.

Sen sijaan poliisi on kiinnostunut siitä, mitä minä näen. Poliisitiedustelijaa minusta ei tule, mutta hyvänäköinen, sillä kun mies saapuu tähän ikään, on senjasenlainjapykälän mukaan käytävä hankkimassa todistus siitä, että ylipäänsä näkee jotakin.

Käynti optikolla riittää todistukseen, jonka avulla ajokorttia ei peruuteta. Siis edellyttäen, että näkö on riittävän kunnossa. Käsittääkseni yksisilmäinenkin - jota siis en ainakaan vielä ole - saa pitää kortin, kun vain toisella lasien kanssa näkee. Ajokorttiin kirjattu voimassaoloaika ei siis merkitse mitään, näkö on tarkistettava viimeistään kaksi kuukautta sen jälkeen kun on täyttänyt 45. Olen siis saanut muutaman kuukauden lisäaikaa, mikä ei sitten ole käytäntö teille.

Kun on käytävä optikolla ja poliisiasemalla - pyydetty jatkoaika todistuksen toimittamiseen päättyy tänään - ja jo pitkään olen toivonut pääseväni parturiinkin. Viimeksi hiukseni leikkasi Pariisissa Saba, jonka saksien alle uskaltautuisin tänäänkin mielelläni, mutta kun ei ehdi St. Germainille tallustelemaan juuri nyt.

Kun optikkoon, poliisiin, lääkäriin ja parturiin lisää lounaan jossakin miellyttävässä helsinkiläisravintolassa, onkin aika miettiä iltapäiväkaraokea. Illumenationissa 54 eurooppalaisen filmikoulun opiskelijat saavat töitään julki Lumessa Helsingin Arabiassa, mutta näytökset ovat vasta klo 14, 16, 18, ja 20. Tänään olisi käynyt mieluummin toisin päin, aamulla elokuvia ja illalla muita puuhia.

Elokuva-arkistossakin tapahtuu: tänään kello 19 alkaa sarja Leikkauksia. Se on Nuoren Voiman Liiton ja SEA:n toteuttama kuuden esityksen sarja, jossa pyritään luomaan uudenlaisia yhteyksiä elokuvan ja runouden välille. Helsingin Sanomien Minne mennä tänään -palstalla se on kuvajuttuna. Paikka on siis elokuvateatteri Orion, Eerikinkatu 15, Helsinki Cityssä.

2 kommenttia:

Marleena kirjoitti...

Kyllä muuten otti pannuun, kun tässä vähän aikaa sitten ajokortti meni uusiksi, jotta sain sen "silmälasienkäyttöpakkomerkinnän" pikkupräntillä (sellaisella jota ei näe edes rillien kanssa lukea) läpyskään.

Mutta en minä jaksa rilleillä ajella. Täytyy vaan huijata poliisia, jos pysäyttävät ja sanoa, jotta piilarit päässä tässä sompaillaan.

Mikä muuten siinä on, että ihminen joskus lykkää sitä parturiin menoa? Vaikka saisi naatiskella, kun parturineiti hoivaa ja hoitaa :-)

Sedis kirjoitti...

Kaikki meni kuin leikiten. Ja yllättävän nopeasti sitten kun sen sai tehdyksi.