lauantaina, lokakuuta 01, 2005

Viestintä kiinnostaa

Ile Kanervan (ruiskok.) viestiliikennettä seurataan lehdistölehtereiltä tarkoin. Nytkin Helsingin suurimman paikallislehden haukansilmät (HS 1. 10. A7) olivat bonganneet varapuhemies Ilen antaneen eduskuntasihteeri Ari Apilolle paperilapun. Apilo liikkui niin nopeasti, etteivät journalistit ehtineet edes vetoa lyödä sen kohteesta: hän kiikutti sen Irina Krohnille (vihr).

Heureka! Tästä kansa kyllä kiinnostuu.

Ei muuta kuin sukellus tutkivaan journalismiin. Tapahtumapaikkana toimi ilmeisesti eduskunnan ravintolan kulmapöytä, missä tämä kansalaisia kiinnostava viestintäasia selvitettiin perinpohjin - Timo Soinin (pers.) sanoin kansanvallan ja demokratian periaatteiden puitteissa.

Hieman lörppönä tunnettu Irina Krohn oli jälleen pitänyt eduskuntaväittelyssä kaksi puhetta, ja urheilumiehenä tunnettu Ile oli napannut sekundaattorilla ajat: 1'45" ja 1'37". Ongelma oli siinä, että ns. väittelyssä maksimipuheenvuoron pituus on minuutti. Ilmeisesti Ile ei ollut kuitenkaan uskaltanut heiluttaa nuijaansa ajan päättyessä. Puhemiehen virassa nuijalle on aina töitä.

Toimittajien tiukatessa Ile oli myöntänyt lähettäneensä lapun Irinalle. Hän ei viestiliikenteensä läpinäkyvyydestä aiemminkin huolehtineena erityisesti peitellyt asiaa, vaan sanoi jutun mukaan, että hänellä on suorastaan tapana lähetellä lappuja kansanedustajille istunnon aikana.

Ja minä kun luulin, että Ile oli enemmän näitä tekstiviestimiehiä.

Vai voisivatko ne helpommin mennä väärään osoitteeseen?

3 kommenttia:

Feministi kirjoitti...

Ilkka Kanerva on niin sosiaalinen, että silmäpeli ja flirttikin onnistuu. Valppaana vainukoirana hän zoomailee koko ajan ympärilleen, joten ihan suora kohtaaminen lienee hänen alansa, tuskin niinkään kirjoittelu. Nimittäin, hänellä oli 1990-luvun alussa kuuluisa kesäparta (sellainen parta taisi samana kesänä olla jollakin toisellakin poliitikolla... Hmm.. ei tule nyt mieleen kuka se oli) ja hän vieraili jossain ominaisuudessa Sallan poropuistossa, olisiko ollut liikenneministeri. Minä pudotin salamavalon kivilattialle. Puhelias ja eläväinen Kanerva kiirehti empaattisena suremaan, että menikö kamera rikki. Pääsin onnettomuuden vuoksi Aamulehteen, joka kirjoitti että kesäpartainen Ilkka Kanerva oli helikopterista astuessaan niin karmea näky, että kemijärveläisen paikallislehden toimittaja särki kameransa. Tällainen vinoilu oli jossain lehden pakinaosastossa.

Sedis kirjoitti...

Nykyään kirjoitettaisiin niin, että kemijärveläisen toimittajan polvet notkahtivat ja kamera valahti käsistä hänen nähdessään flirttaavan Ilen tupsahtavan maahan helikopterimatkan päätteeksi.

Feministi kirjoitti...

Hih. Rupesin kummasti hytkymään koneeni ääressä; ojennan sinulle päivän huumorinkukan.

Kanervaan tekee mieleni lisätä, että hänen sosiaalisuutensa ansiosta Helsingissä järkättiin MM-kisat. Kanerva hankki ne kättelemällä.