tiistaina, huhtikuuta 11, 2006

Ei poisteta!

Kävelin kauppaan koulun ohi. Takaisin tullessa vauhti oli hitaampaa ostoskassien kanssa. Koulun ja parkkipaikan väliin on laitettu noin 15 puuta. Ne eivät näytä kukoistavan. Jokaisen, siis jokaikisen puun vierelle, ei suinkaan siinä mullassa, johon puu oli istutettu, vaan siinä vierellä huolella laitetulla kivetyksellä oli koiranpaskaa. Eikä niin pieninä annoksia. Siis kuudenkymmenen metrin matkalla kolmekymmentä annosta.

Ja näiltäkö koiravero pitäisi poistaa. Ehei!

9 kommenttia:

Matti kirjoitti...

Ehkä veron vaihtoehto voisi olla koiranomistajien rahasto, jolla perustettaisiin koirapuistoja.

No en minä rehellisesti sanoen usko, että se ongelmia poistaisi. Noin 200 metrin päässä asunnostani on sellainen, mutta jalkakäytävillä on silti paskaa.

Luultavasti puiston olemassaolo on kuitenkin parempi, kuin että ei lainkaan olisi.

Sedis kirjoitti...

Helsingissä on 80 kunnallista, sosialisoitua koirapuistoa. Ei paljon auta. Vuodessa kertyy kuulemma yksi stadionillinen kukkuroillaan.

Sillähän lämmittäisi koko Tallinnan.

Koirut Bones & Youssuf kirjoitti...

Me ei provosoiduta, vaikka meitä haukkuja usein syytetään kyynisyydestä. Meidän kynos-suhtautumisemme kohdistuu ainoastaan ravintelista palaaviin ovisyvennyksiin ja kaduille kuseksiviin ja paskantaviin ihmisolioihin, sorry nyt vaan. Muuhun maailmaanmenoon nähden olemme avomielisen uteliaita ja luottavaisia. Elämme mieluummin koiran elämää, à la cynique siis koirien tapaan, kuin alistumme yhteiskunnan liekaan.
Dee on se joka elää liekassa, korjaa kaikki jätökset jopa puskan juurelta kurkottaa.
Ei oo ainakaan meitin paskoja teitin kulmilla.
Ja mitä tulee veroihin me iloiten ne maksamme, kun saamme nostaa koipea aivan vapaasti vapaassa yhteiskunnassa toistaiseksi (siis silloin kun emme ole matkoilla tai Timbuktussa) lyhtypylväisiin, nallepankin kulmalla ja hevoskastanjapuukujanteella eikä siitä vielä peritä töhrimismaksua. Miten se meneekään: kuinkahan monta koiran kusausta tarvitaankaan ennenkuin rautalyhtypylväs joutuu vaihtoon? Kaikella on toki hintansa, kaikella. Luonnollista kulumista.
Mutta Dee voi kertoa: entisaikaisen työhuoneensa nurkilla, Laivakoiruravintelin tienoilla haisi aina, kesät talvet ravintelista yömyöhillä palaavien ihmeisolioden kus',joten jokseenkin tasoissa ihmisoliot ja koiraeläimet, vai?
Erittäin ystävällisin terveisin erittäin siistit koirut Mr Bones ja Mon Youssuf
P.s. Noh kerran sattui vahinko (vai olikohan se tahallista) Mr Bones pentuna kusas kauppa- ja teollisuusministeriön nurkalle just' kun talkkari oli katua siivoamassa. Se käski mennä kuseksimaan muualle. Noh, ehkä sitten joskus vanhana Mr Bones voi vielä radikalisoitua ja käydä merkkaamssa valtiovarainministeriön kulman.

Jussi Og kirjoitti...

Ah, kevät on tullut! (Olen jo odottanut virallista julistusta, ja tässähän se tuli.)

Sedis kirjoitti...

Kiitän kannustuksesta. Mutta voisihan ne oikeasti kerätä mukaan. Kun se koira ei itse kykene.

samik kirjoitti...

Kerätään, kerätään, mutta kuka keräisi porttikonkien kusilammikot ja liimatukkien paiskimat lasinsirpaleet jalkakäytäviltä ja ojanpohjilta. Nih.

Sedis kirjoitti...

Alan ymmärtää koiranomistajan psyykettä. Kyse on siitä, kuka voi pitää mukanaan eniten sottaavaa oliota. Ja nyt heitä harmittaa, kun liimatukat pystyvät pahempaan ympäristötuhoon.

Liimatukille on poliisit. Vaadin rankkureita takaisin. Veromerkkejä tarkistamaan.

Ja kasoja jättävän isännän /emännän nenä tietysti suloisensa jätökseen noin opin vuoksi.

Koirut Bones & Youssuf kirjoitti...

Samik, hyvä huomio ne ihmisten sirpalepommit, koiran kakka siellä täällä on pienen pieni ongelma koirujen kaikkinaiseen hyötyyn nähden: pelastus, ruumis, raunio, opas, seura, poliisi, huume ym. työkoirut. Ja kohtahan meillä on paljon suurempi ongelma: linnun paska.
Vaadimme yhdenvertaista kohtelua. Vero voimaan kaikilla paikkakunnilla ja niillä sitten kustannetaan koirapuistoja ja pystytetään roskapöniköitä, jonne kakat kantaa.
Pääkaupunkiseudulle on ilmaantunut city-sikoja ja minipossuja, onks' ne verovelvollisia? Me ei kyl' tiedetä niiden verokäytäntöä, kun ei tunneta yhtään sikaa eläinkohtaisesti.
Kyllä nekin tietääksemme kakkaroi? Entäs kotikissat? Tietääkö Sedis kuinka monessa pääkaupunkiseudun (yleensä lähiöt)rappukäytävässä haisee kissan kusi? Kissatkin verolle!
Ilmaston lämmetessä kohta kaduilla talutellaan kotikissojen lisäksi gepardeja, panttereita ja muita kaukomaiden otuksia. Verotuskäytäntö on pikaisesti korjattava kattamaan kaikki kakkaavat eläinotukset!

Sedis kirjoitti...

Jostakinhan sitä on aloitettava. Saataisiin nyt edes kaikki nämä koiranomistajat maksamaan oman osuutensa. Jätöksistä voisi antaa sakon päälle, sen saa julkiselle paikalle kuseskelustakin, jos kohdalle poliisi sattuu.

Minä voisin antaa aurinkoisena iltapäivänä, avoimella parvekkeella istuen noin 30 sakkoa illassa.