tiistaina, lokakuuta 19, 2004

Mulla on

tänään synttärit. Ja mä oon just tullu Suomeen. Tein hauskan juoksuennätyksen Wienissä. Bukarestissa ei myyty väkeviä lentokentällä - ei muuten tupakkaakaan - ja kone oli tietysti myöhässä. Kun tulin Helsingin konetta jo lastattiin.

Juoksin kuin heikkopäinen ja selvisin turvatarkastuksesta, kun kymmenien metrien jonon sivuun aukeni reitti, sillä yksi uusi tarkastuspiste avattiin juuri sopivasti. Viidenkymmenen passintarkastusta kaipaavan ihmisen ohi viidessä sekunnissa. Jatkoin ensin ylös juosten, sitten alas juosten, poikki hallien ja ohitin pari ekaa alkoholikauppaa, kun ajattelin että on kiire. Juuri ennen porttia oli sitten vielä yksi.

Toisesta ovesta sisään. Pysähdys. Viinahylly. Litran Stolitsnaja tarttui ensiksi käteen. Juoksin tiskille, jossa afrikanitävaltalainen myyjä sanoi: "Taitaa olla kiire." "Niin on, ja omille synttärikutsuille huomenna tarvitaan pullo votkaa." Ei kysellyt mies passeja tai muita dokumentteja, löi verottoman ja toivotti hyvää syntymäpäivää. Mies paikallaan. Juoksin toisesta ovesta ulos ja ehdin koneeseen. Romanian jälkeen kiva kokemus.

Oleskeluni Wienissä päättyi tähän. Puoli tuntia ja synttäriboolin pohja. Palailen Romanian hurjimpiin tarinoihin kun tästä tokenen.

3 kommenttia:

mea kirjoitti...

Hyvää onnea! Turhankuuloinen fraasi, mutta onnea tarvitaan aina, joten varmuuden vuoksi siis.

Sedis kirjoitti...

Kiitän. Oikein sydämestä ottaa vanhaa miestä.

Katja kirjoitti...

Hyvää syntymäpäivää vanhukselle. *wirn*