tiistaina, marraskuuta 02, 2004

God, it's I, Pod!

Tässä kerskakulutuksen maailmassa iPod oli yksi niistä asioista, joista en ollut kuullutkaan ennen kuin rupesin bloggaamaan.

Enkä ole kuullut vieläkään, sillä yksikään minun tuttavistani ei ole koskaan sellaisesta mitään sanonut. Ehkä ei ääneen tai ehkä ei minun kuulemissani tiloissa tai sitten ei minun kuulteni, koska arvaisi etten siitä mitään ymmärtäisi. Ja jos en mitään ymmärrä, niin mitä sitä kuuntelemaankaan.

Ainoa pikku-i jonka tiesin oli Saabin - se on muinainen automerkki - tyyppimerkin siinä versiossa, jota sosiaalidemokraateille myytiin 5000 markan alennuksella. Niitä pikku piiripäälliköillä sitten riitti.

Nyt olen jo vieraantunut siitäkin maailmasta niin, että minun piti kuukkeloida, onko tuota automerkkiä enää olemassa. Muutamassa millisekunnissa se sitten selvisi. Sosiaalidemokratiaa en edes yritä, sen verran kuukkelia se nykyisin on.

En tiedä, mitä tuolla laitteella voi tehdä. Arvaan että sillä voi soittaa musiikkia 15 tuntia putkeen, jota sitten ilmeisesti voi kuunnella joidenkin korvaan työnnettävien olioiden avulla, mikä vähenee kolmasosaan eli vaivaiseen pitkän oopperan mittaan, jos sillä näyttää itselleen yhtä aikaa kuvia, jotka täyttävät 45o neliömetriä seinäpintaa.

Sehän tarkoittaa käytännössä sitä, että niitä riittää naapurinkin katsottavaksi. Ja kaikissa oma kuva. Joitakin sukulaisia voisi panna tietysti naapurin seinälle.

Kaikkein hienointa voisi olla näinä aikoina kuvat pääministerin suonikohjuista, tai voisihan sen seinäpinnan täyttää vempulan mukana freewarena tullut 450 neliömetriä kuvapintaa, jossa ilmestyisivät meille kuin Jeesus ällistyneillä opetuslapsille kaikki suuret suomalaiset - ja tietysti luonnollisessa koossa.

Mutta näinä maailmanlopun aikoina, jolloin Kerry ei kuitenkaan voita ja Bu'shit aloittavat maailmansodan, on hyvä tietää, että iPodissa ja ilmeisesti sen serkkutytössä - ei kai tuningia muihin sukupuoliin harjoiteta - iTunesissa on Audio Bible Player.

Kuten mainoslause muistuttaa: "Now you can take God's Word with you anywhere you go." Ja kyse ei siis ole Osaman uusimmasta lausunnosta, vaikka se siltä ensi silmäyksellä vaikuttaa.

[Osaman puhe oli muuten tahallaan käännetty väärin: kun hän sanoi, että iskuja voi tulla "jokaiseen osavaltioon" ja tarkoitti Yhdysvaltoja, amerikanihmeet käänsivät sen sujuvasti "jokaiseen valtioon" ja niin voitiin vaalien alla varoitella koko maailmaa terrori-iskuista. Yhdysvaltain ongelmahan on, kuten tunnettua, kaikkien ongelma.]

Eikä siinä kaikki. Vemputin tarjoaa kaiken tämän: "The Creation. The fall of Man. The epic battle of David and Goliath. The birth and life of Jesus. Over 100 Bible stories from the New and Old Testament have been sequentially categorized and presented in their original telling straight from the Bible. Plus, every major Parable of Jesus is indexed to allow you to hear the teachings from the Greatest Storyteller."

"Have you ever wanted to read the entire Bible?". Ei hätää. Nyt vemputin järjestää sinulle organisoidun ohjelman, jolla saat Raamatun luetuksi vuodessa.

Miksi kukaan ei ole tehnyt tällaista laihduttajille?

Ei kommentteja: