sunnuntaina, marraskuuta 28, 2004

Kimi-Jannen tulevaisuus vaakalaudalla

Iltapäivälehdet ja Schizo-Janne pääsivät repostelemaan sitä, että formularatinkantaja Kimi Räikkönen oli "halaillut vieraita naisia". Janne haluaisi sitten olla edes yhden päivän lööpissä. Okei, okei. (Koputtaa pöytään). Se oli kehotus.

Miten niin "vieraita naisia"? Kaikkihan Kimi-Jannen tuntee ja se on kaikkien tuttu! Etusivulle "Kimi-Janne sormeili tuttuja naisia" olisi ollut paljon vetävämpi otsikko. Sisäsivulle kaksi pikapanoa: "Miksi Kimi-Janne vehtaa?" tai "Jenny haluaa nimet esiin." Tai sitten täsmällisemmin. Etusivun "Kun mikään ei Kimi-Jannelle riitä" saisi seurakseen sisäsivun "Jenni äimänkäkenä. Kimi-Janne yllätti aktiivisuudellaan." Seuraavana päivänä: "Kimi-Janne tunnusti kaiken. Jenni epäröi anteeksipyyntöä."

Ja seuraavana päivänä. "Jenni ei usko Kimi-Jannen selitykseen. Naisia onkin useampia." Jne. "Kimi-Janne vannoo uskollisuuttaan. Jenni lähti lomalle yksin." Sarja päättyy Kimi-Jannen intiimiin haastatteluun: Kimi-Janne tilittää: "Formula on minulle naisia tärkeämpi." "Keskityn nyt siihen mikä on tärkeää", Kimi-Janne vannoo." "Kimi-Janne avoimena: Formula antoi enemmän kuin naiset."

Sitten oli tämäkin, että Kimi oli selväpäisten arvioijien mukaan keskivahvassa humalassa Kanarialla. Räiskyvä otsikoiden paikka: "Suomalainen nähty humalassa Kanarialla" olisi sopiva kansallinen otsikko koko sivulle. "Suomalainen nuori nähty humalassa Kanarialla" olisi jo liian vetävä ja leimaisi noin kaksi kannonkoskelaista. "Kimi-Janne dokasi Kanarialla. Lasit ja naiset kaatuivat. Jäikö mitään pystyyn?" "Kimi-Jannen sunnuntailista hirvittää." "Mainostoimisto pilasi Kimi-Jannen elämän. Olin lahjakas nuori." "Loistava tulevaisuus takana. Onko Kimi-Jannesta enää hommiin?"

Niin, että nämä ovat sitten kaikkien Kimi-Jannein käytössä public-sharena, jos vain sopiva lööppipaikka löytyy.

Toimittajien ammattitaito on muuten laskenut. TV1:n uutistoimituskin sortui juuri äsken ikivanhaan mogaan: "Kiinan kaivosonnettomuudessa epäillään kahdensadan kaivosmiehen jääneen loukkuun", kangerteleva uutistenlukija täräytti.

Miten niin epäillään? "Pelätään jääneen loukkuun" on tietysti se oikea fraasi.

1 kommentti:

Timo kirjoitti...

Oikeustermitkin ovat nykytoimittajilta hukassa: puhutaan 'salarakkaasta', kun kyseessä on selkeästi julkipano.