lauantaina, helmikuuta 05, 2005

Morosus est quod uxor eum mane necare temtavit

Heikki Salokanto opettaa halukkaille käytännön latinaa. Esimerkiksi baarissa iltaa piristää, kun leveäharteisille mutta horjuvajalkaisille tokaisee: "Cupisne luctari?"

Vastaavia nerokkaita tuotteita on muitakin. Reijo Valta on kirjoittanut Quid. Asterix-latinan alkeita, joka ei hinnallaankaan huimaa.

Vakavampaan harjoitteluun soveltuu suomennettu Perustietoja latinasta. Normaalilyseoon ei enää voi latinaa opiskelemaan mennä, mutta jos laittaisi sinne tyttärensä?

Esimerkiksi ensimmäisen, 7. luokan kahden viikkotunnin ohjelma näyttää mielenkiintoiselta:
"Tutustutaan joihinkin Rooman historian tapahtumiin ja taruihin sekä roomalaisten elämään. Harjoitellaan ääntämistä ja perehdytään muoto- ja lauseopin alkeisiin. Opitaan huomaamaan latinan kielen ja Rooman kulttuurin jatkuminen läpi keskiajan nykypäivään asti. Opitaan latinalaisia sanontoja, yksinkertaisten latinan lauseiden ymmärtämistä ja suomalaisten lauseiden kääntämistä latinaksi. Harjoitellaan latinan käyttöä suullisesti ja kirjallisesti. Seurataan antiikinaiheisia uutisia sekä radiosta että lehdistä."

Nämä voisi kiinnittää vaikka vessan seinään. Siinä lentävät lauseet tulevat hyvin päntätyksi.

2 kommenttia:

Jari Sedergren kirjoitti...

Apropos. Tytär meni opiskelemaan latinaa ihan omasta tahdostaan.

Nimetön kirjoitti...

Вопрос в теме. Напишите,пожалуйста,какой продукт оказался эффективным и качественным, чему вы отдаете предблагоговение. Данный выборочный выборочный опрос мне необходим для статистики по работе. Это не займет у вас много времени, а я буду благодарна :) Только прошу про maxim и dry-dry не писать, они необходимы не большинству людей, а только тем, у кого имеются трудности с этим. Вопрос конечно адресован дамской половине :) Чем более будет ответов, тем лучше! Заранее спасибо!

[url=http://2nt.ru/go/serial.php]Вообще любой сериал и особенно новинки я качаю тут [/url]
[url=http://2nt.ru/go/teets.php]Молодежное видео тут[/url]