maanantaina, helmikuuta 28, 2005

Oscarit jaettu

Oscar-gaala päättyi Hollywoodin Kodak-teatterissa hetki sitten, mutta juhlan sivut eivät olleet vielä hetki sitten päivittyneet. Clint Eastwoodin ja Warner Bros.:in Million Dollar Baby sai odotetusti parhaan elokuvan palkinnon, mutta Martin Scorcesen Miramaxille tekemä Aviatior keräsi monia muita palkintoja. Dollareille menivät myös parhaan näyttelijättären - Hilary Swank näyttelee elokuvassa naisnyrkkeilijää - ja parhaan sivuosanäyttelijän pystin, jonka sai Morgan Freeman.

Lentäjälle jäi vain parhaan sivuosanäyttelijättären Oscar. Sen sai Cate Blanchett, joka näyttelee elokuvassa Katherine Hepburnia. Blanchett heitti päivän parhaan sanomalla, että toivottavasti hänen poikansa nai ohjaaja Scorcesen tyttären. Eastwood puolestaan korosti, että hän ei ollut saamassa elämäntyöpalkintoa - se meni Sidney Lumetille - vaan hänellä on paljon työtä jäljellä elokuvan parissa. Keskusteltuaan Lumetin kanssa Eastwood kertoi oppineensa, että on "vasta pikkupoika".

Clint Eastwood on saanut kerran aikaisemmin ohjaaja-Oscarin. Se tapahtui vuonna 1993, palkittavana oli The Unforgiven (Armoton). Nyt elokuvakoneisto oli Eastwoodin omin sanoin hyvin öljytty, sillä kuvaukset sujuivat 37 päivässä.

Ei kommentteja: