tiistaina, helmikuuta 08, 2005

Puhelinluettelo

Maailma vanhentuu, mutta puhelinluettelo ei. Kolmen tuhdin kirjan pakkaus saapui kotiini hieman vaivihkaa. Ovikello soi ja oven avattuani oven eessä seisoi tuo nippu häveliäästi muovikääröön käärittynä kuin löytölapsi. Haikara oli pukeutunut siniseen haalariin eikä vastannut kiitoksiini.

Vaikka en mene päätäni laittamaan pantiksi todenperästä, huhut ovat kertoneet tämän Fonectan Helsingin Seudun puhelinluettelo 2005:n olevan pahasti virheellistä tietoa täynnä, joidenkin työpaikkojen kohdalla uskomattomalla tavalla: tietoa on kerätty netistä ja ne on sitten enempiä tarkistamatta printattu kirjoiksi. Kilpailevaa Eniron Helsingin Seudun Puhelinluetteloa 2005 ei sitten ole vielä jaettukaan.

Tarkistin ensiksi oliko vaimon nimi oikein kirjoitettu. Olihan se aksenttimerkkeineen päivineen. En tiedä mistä puhelinluettelosta oli kyse, mutta itse pyysin aikoinani puhelinmyynnissä poistamaan oman nimeni luetteloista. Mistä lienevät kaivaneet sen, ettei sitä tässäkään saa julkaista, ainakaan jos siitä rahaa halutaan.

Tarkemmin ajatellen sen eksplisiittisen kiellon kohde on täytynyt olla Eniron puhelinmyyntipuuha. Syy peruutukseen oli siinä, että muistaakseni vuosimaksu tuosta rivistä, max. kahdesta, oli noin 60 euroa. Järjetön määrä rahaa näinä halpojen puhelujen aikana: sillähän soittelee itselleen vuoden majoituksen ja ruoat, mikä tietysti vaatii myös henkilökohtaista charmia hieman peliin.

Jos joku haluaa numeroni, soittakoon numerotiedusteluun tai kysyköön sitä minulta päittäin blogimiitissä. Sitä paitsi meidän baarista osataan kyllä kaverille kilauttaa, jos pipo on unohtunut paikan päälle eikä miestä näy vaikka avaamisesta on jo vartti.

Mutta siinä se sitten on tuo parikiloinen kirjaryhmäke. Aaenit saivat ekarivin ja Öörnit tuttuun tapaan sen viimeisen. Muuten heitän henkilökohtaisella osiolla mäkeä enkä ala yritysosiota ja karttojakaan tässä talven pimeydessä selaamaan.

Sen sijaan Keltaiset sivut kiinnostavat ja siellä erityisesti etusetelit (förmånskuponger). Teoksen kansi ei viittaa viehkoihin elämyksiin vuonna 2005, sillä sen on vallannut Lokapojat Oy punaisilla paska-autoillaan. Se todistaa kyllä sen, että jos hätä on suurin, on apu lähellä.

Etukupongit aukeavat PizzaServicen sivuilla: kolme pizzaa plus 1,5 l:n Pepsi maksaa kuljetettuna 21 euroa, joka on pari kolme euroa yli paikallisten taksien. Varsinaista supertarjousta ei siis tullut. Itse pizzalista tarjoaa neljä uuttuutta, fetavetoisen, pekoni-kananmunavetoisen, traditionaalisen neljän juuston formaggion ja naudanlihaksi nimitetyn taco-pizzan.

Pizzataxi on ymmärtänyt, että kuponkien ei tarvitse olla niin suuria. Se on selvinnyt puolella tilalla 80%:n tarjousmäärästä. Hämmentävää kyllä sen hinnat ovat käytännössä aivan samat. 3xpizza ja 1,5 l limu on 21 euroa. Sivun ylälaitaan on eklsynyt Golden Rax Buffetin "syö-mitä-napa-vetää" 6,49 [ei vieläkään jätskiä vaikka sitä napa vetäisi mielellään] ja kahden navan ko-operaationa 12,99 euroa. Niillä voi kokeilla meneekö 50 wingsiä kerralla vai pitääkö hakea soodaa välillä. Jos parisyöminen ei kiinnosta ja edessä on ero, ei hätää, sillä keltaisten sivujen muuttotarjous on 250 euroa, jos homma hoituu kolmessa tunnissa.

On Fittnessiä (10 kertaa 44 e), hampaiden tarkastusta (15 euroa alennusta mutta kokonaishintaa ei sanota.), lemmikkikauppaa 20 prosentin alennusta maksimissaan (siinäkin ovelalla sanamuodolla venkoillaan), keilaamaan pääsee 12 eurolla, hampaiden kotivalkaisua, parturialennuksia (visusti jättävät kertomasta Kintulle klanin hinnan), muuttotalkoota 90 e/tunti ja sitten vielä lisää muuttojutskia.

Mukana on myös CityShoppari-kortin myyntilappuja, 20 eurolla pistooliammuntaa (50 patruunaa saa ampua, ei yhtään alustalaista tai torpparia), Ananaspizzaa (tällainen pizzerian nimi voi olla vain Vantaalla, ja hinta, ylläri-ylläri, tasan 21 euroa), autonvuokraa (c luokka 249 euroa viikko, A+B 199 euroa halvimmillaan), peilien myyntiä ja henkilauton pesupaketteja, alaraajatutkimusta, muuttoja, metallirahojen arvoluettelon myyntiä, mutta huiminta myyntipuuhaa edustaa tämä RTD:n Venäjän vuoden moninkertaviisumi (SIC! 199 euroa, norm. 239 euroa). Ja on meikkiväriopastusta, lasin myyntiä, värianalyysia, autonvuokraa, suutariliikettä, muuuttoliikkeitä, peräkärryn vuokraa, Hemtex-tuotteita (mitä ne on?), täydellistä kasvohoitoa (mikä luottamus lähtötilanteeseen), verensokerinmittauslaite aloituspakkauksineen 13 euroa (huimaavan magee hinta), ja sitten vähäisimpänä ja viimeisenä järkkykallista värikuulataistelua (36 euroa per pelaaja + kuulat vielä erikoishintaan).

Tällä pitäisi vuosi pärjätä. Mutta onko pizzaliikkeillä kartelli?

1 kommentti:

Puhelinluettelo kirjoitti...

Artikla aivan erinomainen, aion lähettää sen kaikki minun sukulaiset Internetissä, kiitos kustantaminen