keskiviikkona, helmikuuta 08, 2006

Ja nyt otetaan vuoroon ruotsalaiset

Monisatapäinen palestiinalaisjoukko hyökkäsi kansainvälisten tarkkailijoiden taloon aamulla Hebronissa Länsirannalla. Nuorukaiset viskoivat kiviä ja pulloja sekä yrittivät tunkeutua talon alueelle sitä suojaavan muurin yli. Tarkkailijoina on myös joukko ruotsalaisia, sen sijaan ryhmitykseen alun perin kuuluneet 11 tanskalaista tarkkailijaa ovat jo poistuneet maasta. Kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa.

Ruotsalaisten, norjalaisten, italialaisten, sveitsiläisten ja turkkilaisten tarkkailijoiden tehtävänä on lieventää ristiriitaisuuksia 500 radikaalin juutalaisasukkaan ja 17000 paikallisen (palestiinalais)asukkaan välillä. Ilmeisesti ulkomaalaisten tarkkailijoiden läsnäoloa ei enää tarvita.

Asiasta uutisoi Aftonbladet

Tanskalaiset ovat joutuneet krakkereiden kohteeksi tänään. The Guardian ei ota kuuleviin korviinsa Jyllands-Postenin kiistämisiä holokausti-kuvien suhteen, mutta jatkaa mielenkiintoisemmalla yksityiskohdalla.

Lähes tuhanteen tanskalaiseen palvelimeen on hyökätty tänään. 900 tapauksessa on lehden mukaan onnistuttu. Internettiin kaikaa niiltä sivuilta tanskalaistuotteiden boikottia mainostava viesti tai suoranaiset uhkaukset tanskalaisille ihmisille.

Länsi-Euroopassa vastaavia hyökkäyksiä on ollut 1600. Joten olkaas varovaisia smörrebrödiä syödessänne ulkomaailmaan liitettyjen koneidenne äärellä tämä t-paita yllänne.

8 kommenttia:

Dih kirjoitti...

Näyttää olevan menossa koko euroopanlaajuinen suomettumiskampanja. Eihän tässä kohta uskalla radikaali-imaamin pelosta lausua mitään kritiikkiä islamia saati sitten arabimaita kohtaan. Vrt. Dyron kommentit asiasta.

Tahallinen provosointi tietysti on tyhmää. Kritiikkiä myös muita kulttuureja kohtaan kyllä voi esittää. Kritiikistä voi loukkaantua, tai olla loukkaantumatta. Kritiikkiin (ja myöskin provokaatioon) vastaaminen vihalla on tyhmää, joskin kovin tyypillistä (inhimillistä).

Jokseenkin olisi parempi jos sinne lähi-idän alueelle pudoteltaisiin pommien sijaan länsimaisen kulttuurin tuotteita, mm. DVD-, CD-levyjä ja soittimia, pikaruokaa.

Aiheesta paremmin ovat kirjoittaneet aikakin Dyro: Rahan uskonto ja Erityistutkija: Tanska ja sarjakuvat osa I. Myös Arabi blogeissa asiaa on käsitelty maltillisesti, mutta valitettavasti tuntuu siltä että maltilliset ja järkevät äänet hukkuvat muun sekasorron joukkoon.

tommi kirjoitti...

Näyttää myös siltä, että suomettujat ovat samaa sakkia kuin edelliselläkin kerralla.

Anonyymi kirjoitti...

"ei ota kuuleviin korviinsa Jyllands-Postenin kiistämisiä holokausti-kuvien suhteen"

Niinpä. Näyttää siltä että Jyllands-Postenista tai totuudesta ei kukaan enää välitä, homma on riistäytynyt käsistä.

JP on yrittänyt aikasemminkin epätoivoisesti toitottaa että miksei kukaan ole kiinnostunut esim. siitä mitä kuvia lähi-idässä kierrellyt tanskalaiset kiihkoislamistinen valtuuskunta oikein esitteli. JP:n mukaan mukana oli lehdessä julkaisematonta loukkaavaa aineistoa.

JP:n mukaan tarkoitushakuisuus näkyy siinäkin että Al-Jazeera jätti kääntämättä/tekstittämättä anteeksipyynnön JP:n kulttuuritoimittajan haastattelusta.

Imo, tässä on koko ajan etsitty riidanaihetta. Nyt kun sellainen on löydetty ja hyväksikäytetty, länsimaissa yritetään selittää tapahtunutta pois syyllistämällä itseään ja ymmärtämällä niin että.

Mitäs jos muslimit yrittäisivät välillä ymmärtää länsimaista ajattelua? Edes ihan vähän? Olisiko liikaa vaadittu?

Anonyymi kirjoitti...

Tämän päivän aikana on käynyt ilmi pari mielenkiintoista pikkuseikkaa. Näyttää, että JP:n kuvat julkaistiin Egyptissä jo lokakuussa ilman
suurempaa meteliä:

http://egyptiansandmonkey.blogspot.com/2006/02/boycott-egypt.html

Arabimaissa kampanjoinut tanskalainen imaami taas oli pistänyt kuvien joukkoon vähän omiaan:

http://en.wikipedia.org/wiki/Jyllands-Posten_Muhammad_cartoons_controvers

Taligent kirjoitti...

Huhhuh. Uskomatonta. Jotakin tällaista arvelinkin kyllä, mutta että koko homma on ollut silkkaa vedätystä! "Uskonnollisten tunteiden aidon loukkaamisen synnyttämästä reaktiosta" ei voitane enää tämän jälkeen puhua.

Koska

1) Kuviahan on laajalti esitelty egyptiläisessä laajalevikkisessä lehdessä ilman minkään laista reaktiota jo syksyllä.

2) Reaktio perustuu väärennettyihin tietoihin ja liioitteluun (Akkari-dokumentti). Nehän on esitelleet siellä kiihotuskiertueellaan kokonaisen leikekirjan, johon kehitellet mm. sikakuvia Muhammedista ja lisäilleet keksittyjä tekstejä ja tietoja rienauksen mittasuhteista yms. Ei todellakaan ihme että suuttuivat. Nämä "todisteiden" avulla kiihotuksen aikaansaaneet islamistit ovat ne jotka ansaitsisivat rikossyytteen.

"Jotakin mätää tanskanmaalla" Todellakin...

Oikea linkki Akkari-dokkariin tässä:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jyllands-Posten_Muhammad_cartoons_controversy_43p_dossier


-Taligent

Sedis kirjoitti...

Yllä "tietolähteenä" linkatun egyptin- ja arabivastaisen blogin kirjoittaja määrittelee itsensä ja bloginsa seuraavasti:

"Be forewarned: The writer of this blog is an extremely cynical, snarky, pro-US, secular, libertarian, disgruntled sandmonkey. If this is your cup of tea, please enjoy your stay here. If not, please sod off"

Että se siitä. Varsinkin kun nuo mainitut propagandistiset Wikipedia-sivut on ilmeisen aiheellisesti deletoitu.

Pahoittelen tällaisten anonyymilähteiden käyttöä blogini yhteydessä. En kuitenkaan halua sensuroida niitä pois.

Anonyymi kirjoitti...

Wikipedian sivut kyllä ovat edelleen tallella, kuten kuka hyvänsä pystyy toteamaan. Niistä näkyy perin selväsi, että imaamit levittivät Lähi-Idässä 'Muhammed-piirroksia' joita tosiasiassa ei
koskaan ollut julkaistu Tanskassa.
Egyptiläisen blogaajan länsimielisyys ei todellakaan ole salaisuus, mutta se ei muuta
mihinkään sitä seikkaa, että pilapiirrokset julkaistiin Egyptissä jo lokakuussa, eivätkä ne silloin herättäneet kummempaa huomiota.
Niistä ei toki pidetty, eikä niitä ole kukaan koskaan hyviksi väittänytkään.

Sedis kirjoitti...

Joopa joo. Ovat näemmä sivut taas siellä. Mutta tuskinpa Wikipedian puolestapuhujat ovat tällaisesta ylpeitä.

Se on nimittäin ihan pelkkää propagandapaapatusta. Taligent ja anonyymit: Miksi te tänne semmoisia paskalinkkejä hilaatte? Pankaa omaa blogianne pilaamaan. En minä niitä kaipaa.

"The Muslims that represent the broad image of Islam in public - hopefully there is a large, silent and more reasonable majority - but the Muslims that do represent Islam in public have one common characteristic: a gigantic feeling of their own importance. [the first line is poorly written in Danish as well, translator's note].

Such a pompousness leads to an almost morbid hypersensitivity towards any kind of opposition, which is presented as a provocation.

A provocation against one of these pompous imams or mad mullahs is immediately presented as a provocation towards the Holy Book, the Qu'ran, and then the trouble [really] begins."