keskiviikkona, helmikuuta 15, 2006

Tuomioja kirjelmöi

Ulkoministeri Tuomioja on sitten lähettänyt kirjeen muslimimaiden lehdistölle. Hän ehtii iloita siitä, että Suomessa ei yksikään sanomalehti ole kuvia julkaissut, ja haluaa korostaa kuinka paheksuttavaa ja epäviisasta on toisten tahallinen loukkaaminen. Samaa mieltä näyttää olevan Ilta-Sanomien kommentoiva yleisö. Kaksi kolmasosaa vastustaa kuvien julkaisemista.

Sananvapaus on vastuullinen asia ja anteeksipyyntö on paikallaan, kun virheitä sattuu. Väkivalta taas on niitä asioita, joita vastaan olemme yhtä lailla eri kulttuurien parissa. Tarvitsemme keskinäistä pidättyvyyttä ja rauhallisuutta, ystävyyden ja keskinäisen kunnioituksen hengessä.

Uutistakin ulkoministerillä on sen verran, että EU:n puheenjohtajuusaikana Suomi on korostetusti edistämässä unionin ja Islamilaisten maiden suhteiden kehittymistä ja kanssakäymistä.

Nettisivuillaan huolitellun varovaisesta sanankäytöstään huolimatta äärioikeistolainen - he itse käyttävät termiä kansallismielinen - Suomen Sisu on nämä kuvat julkaissut.

Tämän vuoksi Eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Jari Vilén (kok.) vaatikin jo pari päivää sitten viranomaisia puuttumaan Suomen Sisu -järjestön toimintaan.

- On erittäin valitettavaa, että maassamme on tahoja, jotka vastuuttomasti ovat valmiit vaarantamaan koko kansakunnan turvallisuuden. Kaikille Suomessa on varmasti tehty selväksi, että kuvien julkaiseminen loukkaa syvästi muslimien uskonnollisia tuntoja ja arvoja, Vilén sanoi.

Poliisi tutkii asiaa.

14 kommenttia:

hanhensulka kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
hanhensulka kirjoitti...

Vikaisin nopeasti niitä Ilta-Sanomien äänestyslausuntoja. Tämä kuvaa hyvin, mitä mieltä siellä ollaan enemmänkin:
"Turha yllyttää 'hulluja'... (Miksiköhän Tanskan pääministeri ei voinut pyytää anteeksi muslimeilta? Sillähän tämä kaikki olisi luultavasti vältetty. . Miksi?)"

Huom en välttämättä ole tämän kanssa samaa mieltä, halusin vain sanoa, että ei-ääniä annetaan niin monista syistä. Ja tuo loppun kysymys tulee ehkä pelkästä sinisilmäisyydestä.

Anonyymi kirjoitti...

Mitvit? Holy Land?
Pallo jalkaan?
Tervaa ja höyheniä?
Yksi totuus?
Kenen????

Anonyymi kirjoitti...

Olen pieni poika
Telkkarissa osoittavat mieltä
Amerikkaa vastaan
Vapaata kauppaa vastaan
Puolesta Rauhan Naapurin
Siellä kaikki hyvin

Tuure ja kumppanit!
Pitäkää turpanne kiinni!
Ei saa ärsyttää
Vastuullisesti käyttäkää sanaa
Häiriköt, puhuvat ihmisoikeuksista

Olen jo mies
Puhutaan vastuullisesta sanasta
Kumara mieskin taas telkkarissa
Ei niin ehdoton enää

Nuori tumma nainen puhuu
Ihmisoikeudet, vapaus
Kaikille!
Häkkiin joutuu
Ei noin saa sanoa
Ymmärtämätön!!!

Sedis kirjoitti...

Olen ollut Blogistanin sisäisistä mielipiteistä ihan hissukseen, niinpä en lausu anonyymien yllytyksestä mitään.

Tyylikäs runo! Vain tuo nuoren miehen uho keskivaiheilla oli turhaa.

Mutta kuka on Tuure? Junnila?

Taligent kirjoitti...

"Taligentin propagandalinkkejä ei kannata paljon katsella."

Voi yhden kerran. Kukahan tässä propagandaa heittää? Verdens Gang (VG) jossa käytyyn Akkari-juttuun linkitin (keskustelu, jota ei Suomessa ole käyty), nyt sattuu olemaan Norjan suurin lehti ja omaa kunniakkaan perinteen. Se perustettiin maanalaisena saksalaismiehitystä vastustamaan. Oles varovainen sen leimakirveen kanssa.

"Camoon, taligent. Sinä ja sininlaisesi eivät ole koskaan, missään ja milloinkaan voineet ajatella toimivaa monikulttuurista yhteiskuntaa."

Tuota, nyt näyttää siltä että tästä "keskustelusta" ei tule mitään, yhteenkään Asiaan et ole kommentoinut. Henkilöä vastaan hyökkääminen ja olkinukke-argumentaatio ei ole kuin heikkouden merkki. Pointtini oli kestävä vaikka et sitä oikein ymmärräkään: monikulttuurinen yhteiskunta ei toimi ilman tiettyjä rajoja jota emokulttuuri asettaa. Näiden rajojen määrittämisestä on kyse tässäkin.

Miksi olet niin hanakka pitämään sitä tabuna, tätä en ymmärrä. Hmmmm... itse asiassa intonaatio ja mv-asenteesi sama kuin 70-luvun taistolaisilla reaalisosialisma-asioissa. Uskallanko kysyä mahdoitko kantaa minkä väristä paitaa silloin?

Puhut, imo, aika jeesustelevaan sävyyn keskinäisen kunnioituksen ja ymmärtämisen tärkeydestä, konkreettisempaa olisi painottaa että se on todella kaksisuuntainen tie. Vasta silloin voidaan puhua aidosta ymmärtämisestä, kokkapuhe-genre on erikseen.

Nythän ymmärryksen moottoristradalla on liikennettä vain toiseen suuntaan. Suomen pääministeri on tiellään rikkonut jo kaikki EU:n nopeusrajoitukset. Joinkin kolmen jäsenen natsiliiton kotisivujen giffien oma-aloitteiden anteeksipyytely on jo yksiselitteisen noloa. Aittokoski pelkää HS:ssä ihan syystä että joku vielä huomaa tämän kv-foorumeilla. No, Väyrystelyllä on pitkät perinteet siinä puolueessa.

Tuomiojan kannan ymmärrän kyllä, hän on vanha ideologinen PLO-mies, ei siinä mitään. Vilen taas alati ajan henkeä nuuskiva pisteenpussittaja.

Ja mitä noihin IS:n mielipidepalstoihin tulee, niin sielläpä se näkyy mitä on tapahtunut. Pointti ei todellakaan ole se että osallistujen enemmistö ei halua kuvien uudelleen julkaisua (Miksi ne pitäisi julkaista, mitä ne tähän sotkuun toisivat lisää?) vaan se että tyypillisin perustelu on "Olis tosi tyhmää mennä taas hullulle sanomaan, että se on hullu". Ja tätä pidät riemuvoittona?

Ei, kuule, tämä on tappio.

Sedis kirjoitti...

Taligent. Minä vain sanon mitä sinä olet. Sinä taas pistät sanoja suuhuni, vai mitä tuo viimeinen don quijote-kappaleesi taas on: esin keksitään tuulimylly ja sitten hypätään sen perään.

Sen lisäksi yrität saada koko maailman ajattelemaan ja käyttäytymään omalla tavallasi. Vaan kun ei kiinnosta semmoinen maailma. Pistän jopa hanttiin. Koeta kestää.

Surkeimmat linkit blogissani ovat tulleet sinulta. En minä semmoisia kunnioita.

Taligent kirjoitti...

Ei, melko asiallisia olivat linkit. No, kukin luo konsensuksensa. Arvostan oikeasti enempi näkemystä joka kasvaa uskalluksesta nähdä ja käsitellä avoimesti asian kaikki puolet. Mutta luulenpa että sanottavani olen sanonut tästä asiasta. Keskustelua ei syntynyt, mielenkiintoisen stereotyyppinen responssi kuitenkin, mot.

Ja tottakai yritän saada ihmiset näkemään oman kantani. On megahurskastelua väittää itsestäsi jotakin muuta.

Paitakyssäriin jätit vastaamatta, olisin toivonut että vastaisit. Sillä uskovaisten ja (ex)taistolaisten kanssa peitsen taitto on usein juuri tällaisten stereotypioiden vatvomista. Eli ajanhukkaa.

Vetäydyn takavasemmalle hetkeksi lukemaan Hirsi Alin kirjaa, pyydän sitä anteeksi. Kysynpä vielä lopuksi että mitä kirjoittaisit blogissasi jos ko. kirja vedettäisiin markkinoilta?

Sedis kirjoitti...

Taligent.

Minä en antaudu täysiveriseen väittelyyn kanssasi monesta syystä. Olen tässä mielessä mielelläni heikko. Ei kaikkeen kannata energiaa tuhlata.

1) Olet nimimerkki, jolla ei ole omaa nimettyä blogia. Näin voit huudella puskan takaa.

2) Sitä myös teet. Harrastat puskasta huutelua: syyttelysi on kovaa. "Pääministeri on rikkonut kaikki EU:n nopeusrajoitukset." Mitä sekin tässä kommentteja vaatii. Tai että nimität sitä "väyrystelyksi". OK. Ymmärrän että vastustat Suomen Keskustaa, mutta entä sitten. Mitä se minua liikuttaa? Tuomioja on mielestäsi "ideologinen PLO-mies". Voi hellantuuteli. Ja tämmöisillä sinä sitten haastat minua "väittelyyn"

Tai se, että minä olen verrattavissa 70-luvun taistolaisiin. Kehen heistä? Ja miksi? Tällainen kirjoittelu ei ole heikkoutta sinussa, vaan se on heikkoa kirjoittelua.

Ja aiemmat linkkisi ovat edelleenkin aivan paskoja. Äärioikeistolaisia ja amerikkalaisia muslimivastaisia sivustoja. Ei niillä pääse rinta rottingilla kehumaan.

Eli hyvästi vain.

kylmyri kirjoitti...

Sekä tieto pilakuvien julkaisusta lokakuussa al-Fagrissa että tieto Akkarin ja Labanin kansiossa olleista
kuvista, joita ei ollut julkaistu Tanskassa, löytyvät nyttemmin vaikka BBC:ltä:
http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/asia-pacific/4708216.stm

Eli kyllä niissä propagandapaapatusta sisältävissä äärioikeistolaisissa arabivastaisissa paskalinkeissä oli totuuden siementä.

Anonyymi kirjoitti...

Taligent, käy lukemassa Holy Land-blogia.
Palestiinalaisia voi sympata ilman
että symppaa terroristeja.
A-talkissa Tuomioja sanoi terrorismin vastaisen taistelun olevan tärkeää ja yhteinen projekti
Ei se kuitenkaan tarkoita palestiinalaisten ja muslimien nurkkaan ahdistamista. Sellaisesta
ei seuraa mitään hyvää.

Suomen sisun lausunnot olisi voinut ohittaa hiljaisuudella. Saivat kiihkoilijat turhaa mainosta
Minäkin kuulin kerhosta vasta nyt.

Vai oliko tarkoitus samaistaa kaikki kuvien julkistajat uusnatsipelleihin. Sekin on mahdollista.

Taligent, Sedis taisi olla melko nuori sälli 70-luvulla. Eli se siitä paidasta.

Runoilija

markku_s kirjoitti...

Täytyy tutkijalle erikseen ilmoittaa, että Sisu ei ole äärioikeistolainen järjestö, mutta suomalaisten tutkijoiden ollessa kyseessä on ilmeisesti aivan luonnollista, että he eivät tutki.

Tässä siis yksi ilmainen tiedonyvä, ole hyvä. Loput saat selvittää itse, jos kiinnostaa. Asiallista olisi kuitenkin pidättäytyä heittelemästä määritelmiä asioista joista ei mitään tiedä.

Anonyymi kirjoitti...

Miten määrittelisitte käsitteiden kansallismielinen ja äärioikeistolainen eron te jotka tiedätte? Älkää toki pantatko tietoanne meiltä tietämättömiltä.

Anonyymi kirjoitti...

muslimi = terroristi