lauantaina, helmikuuta 11, 2006

Neuleet hajalle!

Neuleblogistit ovat sitten repineet neuleitaan hajalle. Suuren Käsityölehden päätoimittaja suhtautui bloggaajien muodostamiin piireihin yliolkaisesti. "Olis jääny lehti ostamatta, jos olisin pääkirjoituksen lukenu ensin", kommentoi kissaneuleen pöydälle nostanut bloggari Made by Myself. Kommenttiosioista päätellen Suuren Käsityölehden päätoimittaja Paula Hietaranta on tehnyt valinnan, jota hän tulee katumaan.

Juuso ryhtyi Brutukseksi ja ihmettelee muslimien puolustamista tosin viittaamatta kehenkään. No, onhan se 1000 vuotta herättänyt hämmennystä verenhimoisimmissa kristillisissä piireissä. Muuten olen sitä mieltä, että eivät muslimit "puolustajia" tarvitse. Muslimit ovat ihan hyviä ihmisiä ottamaan vastuu omista tekemisistään ja ajatuksistaan. Argumentointitaitoakin riittää ja kanavia siihen.

Mutta jos he sattuisivat haluamaan sitä dialogia ja kanssakäymistä, on varmaankin hyvä, että on täälläkin päin maailmaa edes joitakin, jonka kanssa sitä voi, viitsii ja jopa haluaa käydä. Ne, jotka ihmettelevät muslimien "puolustamista" suurimpana ihmetyksenään, ovat varmaankin tästä dialogista ulkona. Siksi tämä Brutus-nimitys.

Ja niihin toisiin dialogeihin on parempi suhtautua varovasti: voi tätä äärioikeistolaisten, suvaitsemattomien ja suoranaisten rasistien, kansallismielisten sekä pelkureiden ja uskorasistien maailmaa, jota täälläkin nyt on parveillut. Moni tosin hiljaa hiipien.

Ei kommentteja: