tiistaina, helmikuuta 07, 2006

Suomalaiset pulassa Afganistanissa?

Aftenposten Oslosta kertoo hyökkäyksestä norjalaisten rauhanturvaajien leiriin. Parhaimmillaan väkijoukon käsissä on ollut 20 norjalaisen ryhmä. Aftenpostenin mukaan mukana tapahtumissa lienee myös suomalaisia. "ISAF-hovedkvarteret i Kabul har sendt ut jagerfly for å bistå de norske og finske soldatene som er i basen. Det har blitt avfyrt varselskudd fra et jagerfly mot demonstrantene." Ainakin yksi mielenosoittajista on välikohtauksessa kuollut. YK:n joukkojen paikallinen päämaja on siis lähettänyt avustusryhmän paikalle.

Mainittakoon, että norjalaiset nimittävät uutisessaan rauhanturvaajien leiriä NATO-leiriksi.

EDIT: YLE uutisoi kymmenen minuuttia myöhemmin asiasta. Uutisessa mm. puhelinnumero, josta omaiset voivat tiedustella läheistensä tilannetta, jota puolustusministeriö uutisen mukaan paraikaa selvittelee. YLE muuten puhuu ISAF-leiristä eikä mainitse kahta lievästi loukkaantunutta suomalaista, joista Aftenposten mainitsi. JATKOEDIT: 13.39 päivitetyn YLE:n uutisen mukaan suomalaiset eivät ole saaneet vammoja.

Aftonbladet Ruotsissa kertoo kansainvälisten rauhanturvaajien leirissä olevan Norjan puolustusesikunnan mukaan 53 Isaf-joukkojen jäsentä. 33 on norjalaisia sotilaita, 20 muuta tulevat Suomesta ja Liettuasta. Ruotsalaiset kertovat kahdesta norjalaisesta haavoittuneesta: aiheuttajina kivet ja käsikranaatinsirpaleet. Jälkimmäinen asia on otsikossakin. YLE lisäsi 13.39 uutiseensa kivien lisäksi käsiaseet, joista myös kansainväliset uutislähteet puhuvat, mutta jättää edelleen käsikranaatit pois. Tiedot ovat siis yhä varmistamattomia. Uhkaava tilanne leirissä ilmeisesti jätkuu yhä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Palaan aiheeseen vielä tämän kerran.
Minua häiritsi jutuissasi ajatus siitä, että "tänne" muuttaville ihmisille ei saa asettaa mitään ehtoja.
Tulkitsinko sinua väärin jos luulen sinun hyväksyvän ääriryhmien
harjoittaman vihapuheen eurooppaalaisissa moskeijoissa. Enkä puhu nyt tästä J-P-jutusta.
Tästä minä vedin herneen nenään.
Saattaa olla, että ylitulkitsin sinua.

Menenkin tästä lukemaan Mahmood`s
Den Blogia, mies kun on yhtä intohimoinen puutarhuri kuin minä.
Pahoittelen miehen varallisuutta ja sitä, että hänellä näyttää olevan tuontityövoimaa.

t. Samuli

ps. Tuolla näyttää liikkuvan toinenkin Samuli. Itse olen kirjoittanut tähän ja Arawnin blogiin

Sedis kirjoitti...

"Minua häiritsi jutuissasi ajatus siitä, että "tänne" muuttaville ihmisille ei saa asettaa mitään ehtoja."

Missäs minä niin?

"Saattaa olla, että ylitulkitsin sinua."
Kuinkas sattuikaan.

Pahoittelen useampien Samulien sattumista seulaan. Ilmeisesti en sisällön perusteella niitä erota toisistaan. Ota herne pois nenästä.

Jiri kirjoitti...

Eihän siinä ole mitään mainittavaa tai ei ainakaan mitään uutta ja ihmeellistä, että puhuttiin Nato-leiristä - ISAF:han _on_ Naton operaatio (ja Suomi on aikaiseminkin osallistunut _YK:n valtuuttamiin_ Nato-operaatioihin).

Sedis kirjoitti...

Toivon että afganistanilaiset ymmärtävät eron.