perjantaina, helmikuuta 24, 2006

Luutakivipeli kunniaan

Pinseri osallistuu urheilun nykytuulista kertovaan curling-hauskuutukseen, niin kuin moni muukin. Vain Torino -blogista se puuttuu. Tuossa ylhäällä linkatussa Curling-liitossa oli jouduttu vaihtamaan sivustot tehokkaammalle koneelle suuren kävijämäärän vuoksi. Sivustolta löytyy tietoa siitäkin, mitä pebli tarkoittaa.

Velmu nimittää Suomen curling-johtajaa marsalkka C.G.E. Uuspaavalniemeksi, ja on rustannut Kanadan vaahteralipunkin uuteen uskoon. Keltainen vaahtera punaisella pohjalla on tuhansien curling-harrastajien maalle aivan oikea väritys näin propagandan kuumimmilla hetkillä.

Kun Uuspaavalniemen tiimi voittaa olympiakultaa, niin saammeko 50 000 ihmistä Senaatintorille avoautossa kulkevia olympiasankareita tervehtimään. Veikkaan, että saamme. Muistakaa, että ehdotus tehtiin Sedis Blogissa.

Niin ja sitten tämän "köörlingin" suomenkielinen nimi. Luutakivipeli, lyh. luutakivi on lopullinen ehdotukseni. Siitä pitäisi järjestää nimikilpailu, jonka pääpalkintona tietysti olisi matka Ailsa Craigille. Curlingissä käytetyt parikymmenkiloiset kivet valmistetaan sieltä saadusta graniitista, kuten on tehty jo 250 vuotta. Saari on 42-hehtaarin suuruinen, ja kiveä täynnä. Ainoa haitta kiven viennistä on rikkaalle linnustolle. Suurin osa kilpailukivistä tehdään nykyisin kai Japanissa. Vanhin tunnettu curling-kivi lienee vuodelta 1511, kirjoittaa alaskalainen Anchorage Curling Club, joka kertoo jutussaan curling-kivistä suurin piirtein kaiken amatöörille tarpeellisen. Tai sitten kannattaa lukea se kaikki täältä

4 kommenttia:

CatLee kirjoitti...

Moi!
Saitko mailini?
T:Catttis

Anni kirjoitti...

Luutakivipelistä tulee kyllä harrypotterit mieleen.

Sedis kirjoitti...

Harrypotterit on olleet sillä mielessä, joka esittää nimeä luispaus.

Luuta ja kivihän ovat pelin tärkeimmät ainekset jään ohella.

Jääkivipeli tai jääkivi voisi olla myös mahdollinen.

Sedis kirjoitti...

Sain mailin ja vastasin, Cat hyvä. Saat mainostaa täälläkin kommenteissa, jos haluat.