lauantaina, tammikuuta 01, 2005

Casillero del Diablo, Syrah 2003

Uusi juoma maistiin. Näyttäisi siltä, että 2004 vuosimallia emme Syrahia saisikaan! Tavallisesti 8 kk kypsytetty tammitynnyreissä, paitsi neljännes terästynnyreistä vuonna 2002 - siis liian hyvä sato! Viini on vahvaa, peräti 14,5 %. Viini sai pronssi-mitalin vuonna 2003: yksi Chilen parhaista Syraheista siis.

"Concha y Toro is America's #1 imported wine from Chile. It is also one of Chile's most historic wineries, and over the past ten years has become the country's leading ambassador in the international wine market. "

Käyttötarkoitus tänään: Grillatun tumman liharuoan yhteydessä ja tietysti myös selkeiden seläkkeiden kanssa.

Viinioppaan mukaan edellisen vuosimallin (2002) juoma oli: "Kypsä, lähes hillomaisen mehevä tuoksu muistuttaa aromeiltaan mustaherukkaa ja makeita mausteita. Siitä voi erottaa myös paahteisia tammitynnyrikypsytyksen aromeja. Täyteläinen ja kypsän hedelmäinen maku on mustasävytteinen. Siitä voi erottaa pippurisia ja yrttisiä sävyjä. Napakat parkkihapot tukevoittavat makua tehden siitä erittäin tasapainoisen. Viini jättää pitkän suussa maistuvan, rustiikkisen jälkivaikutelman." Rustiikkinen = maalaismainen (eikä moukkamainen, sinä hulttio, joka aiot kommentoida).

Ei kommentteja: