sunnuntaina, tammikuuta 16, 2005

Viides festaripäivä, viimeistä viedään

DocPointin viimeinen päivä. Eilen kävin jopa elokuvissa, mutta en päässyt katsomaan Hearts and Mindsia, klassista Vietnam-elokuvaa, sillä vaimon eilisten tekojen vuoksi - ks. edellinen postaus - nälkäisenä minun oli tyytyminen päivälliskutsuun suomalaisten, ruotsalaisten, norjalaisten, tanskalaisten, hollantilaisten, brittiläisten, japanilaisten, liettualaisten, ranskalaisten, sveitsiläisten ja venäläisten elokuvaihmisten kanssa.

Hauskuutimme toisiamme kolme tuntia Ravintola Lasipalatsissa, jossa alkupaloina tarjottiin Savustettuja portobellosieniä ja vihannes-linssisalaattia, pääruoka piti valita kolmesta vaihtoehdosta: Kuhaa Marski (paistettua kuhafileetä, mustatorvisienimuhennosta ja voissa haudutettua piparjuurta)tai Pippuripihvi härän sisäfileestä maalaisranskalaisten ja konjakki-kermakasvisten kanssa tai mikäli vegehammasta pakottaa, niin tarjolla oli myös Feta-pinaattistruudelia tuoretomaattikastikkeen kera. Jälkiruokana Pistaasinougatjäädykettä ja aniskakkua!

Otin listan mukaan kotiin vaimonkin katsottavaksi ja kerroin eläväisesti kuinka hauskaa meillä oli varsinkin kun törmäsimme 20 hengen voimalla ensin Moskova-baariin, ja Sauna-baariinkin olisimme halunneet, mutta meidän seurueemme oli puoli tuntia ennen sulkemisaikaa ravintolalle liian iso - tulee olemaan muuten tulevaisuudessakin sille sinne asti emme nyt tai myöhemmin vastaavaa viestiä kuulemaan enää tule! - ja lopulta menimme Vanhalle diskoilemaan. Nyt ovat pohkeet kipeät.

Erityisen tyytyväisiä olivat Lisa Munthe ja Helen Ahlsson, jotka ovat ohjanneet 75 minuuttisen dokumentin naiskädenvääntäjästä: Armbryterskan från Ensamheten sai eilen aina ohjaajia lämmittävän tiedon siitä, että elokuva tulee Suomeen teatterilevitykseen helmikuussa FS-filmin toimesta. Kelpasi Vanhan parketilla tanssia väliin hieman kukkomaisin elkein, niin paljon kuin naisihmisistä onkin kyse. Mutta eipä jääty itse sen heikommaksi.

Kävi ilmi hauska sattumus, että minä ja Helen olimme molemmat asuneet aikoinaan Enskedessä Tukholman lähettyvillä ja vielä samalla kadulla. Oliko talo sama, ei käynyt ilmi, kun en enää muista silloista osoitettani ja muistiinpanot tuolta kesältä katosivat kesän päätteeksi tehdyllä matkalla, kun minut Skopjessa ryöstettiin.

Eilisen uusia tuttuja oli myös Hupert Sauper jonka elokuva Darwin's Nightmare oli eilen loppuunmyyty. Tänään ohjelmistossa on myös ylimääräisiä uusintoja, varmasti myös tämä.

Tänään olen puheenjohtajana illan Vietnam-paneelissa Vanhalla.

Ei kommentteja: