maanantaina, tammikuuta 17, 2005

Lost and Found

Joo, ne meni lost and foundiin. Mä niinku en enää kyenny. Viis päivää saa meitsin niinku senverran kyykkyyn et ottaa kupoliin ajatellakaan enää viinaa ja muita spirittei. Oli vielä muutama ulkomaanelävä megessä, mutt mä luulen et nekin livahti hotelliin sillee salaa.

Mut vittu oli aika kiva päivä, vaik aamulla menin sovaa vasta klo 5.42. Ensin me pistettiin niinku Vietnamin asiat kasaan, kun oli herra Cahn, Nicke Torvalds - jes se Linuxin isä - Mänttäri ja Naukkarinen leffantekijöistä, vietnamseuraa puheenjohtajatasolla ja ulkoministeriötä Aasia-deskiltä silleen jutskaamassa mitä niinku sillä Vietnaminsodalla on just nyt ja silloinkin tekemistä tän maailman kanssa. Sitä ennen mä olin ehtiny tsekata Kristiinan kaa miten jengii on festareil vieraillu. Lauantaina leffassa kävi 3200, se on satakakskyt enemmän ku entinen ennätys. Alkupuoli oli senverran hitaampaa, et tänään olis pitäny olla 1700 et olis päästy edellisvuoden saldoon. Me veikkaan et oli, ku aamulla se Websterin loistava poliisileffa oli sold out ja niin oli naukkarisen uusintakin. Ja ulkomaiset uusinnat möi tietysti tosi paljo. Siinä kun kännyllä kuultiin lukuja ja laskettiin tukkimiehen kirjanpidolla niin toisella olalla pidettiin huumorii yllä brittivieraiden kanssa. Niillä oli ainakin ollu kivaa.

Sielt paneelist ensin päätösleffaan. Artsi Halonen oli duunannu ton Kuuban konkistadorit - se oli ns. ennakkoensi-ilta ja jengii oli sen verran et just olis mahtunu presidentti ja sen suku eturiveihin - ja mä vähän otin nokosii, koska mulla on kutsu ens torstain ensi-iltaan, mut sen verran mä tsiigasin - kun duunipaikan tytyllä oli niin terävät kyynärpäät ("sä et muuten ala kuorsaa") et oli se nyt sentään aika magee noin leffaks, tai ainaki dokkariks. Huomaatsä vittu vähän ironiaa. Sit me mentiin ensin syömään duunikavereit kanssa, ja siks mä myöhäistyin niist ilmasist punkuist joita oli tyrkyllä Vanhalla. Tosin mä otin sen fetasalaatin ja kirsikkasuklaan kans 24 centtii punkkuu ja Vanhalla sitten lisää se verran ku eurooppalaisee käytäntöön kuuluu.

Vanhalla mä kehuin ensin Naukkarisen ja sitten Halosen, moiggasin Honkasaloo ja jutskasin Rustaniuksen kanssa Kuubasta - se kun oli ollu siellä ja niin pöydän tytötki. Siellä oli tuottajaa ristiksi asti ja niitä mä kehuin kanssa, ja toisella puolella PV Lehtisen, kun se on taas tehny niin hyvän leffan, The Crawlin, joka tulee kohta teattereihin sen sukellusleffan kaa. Siinä vois rikkoo vaikka dokkariennätyksii, jos vaan viittitte mennä kattoon.

Petterin - siis sen vonin - kanssa jutskattiin enemmänkin, ku se oli kuitenki aika tyytyväinen siihen Ahosoldanpalkintoon. Ja et sen neljätoista leffaa tuli esille. Vähän enemmän ois voinu filmiltä heittää, vaikka kyllä siellä jotkut meni vähä risakski ku on ne yli kolkytvuotta vanhat filmit jo vähän uupuneit ja isoilt keloilt pyörittäess ne vääntyy siinä koneen ulkopuolell nii et tahtoo mennä katki. Meni pariki kertaa. Sitä kopioo ei enää sit esitetä. Vaik ei kaa tää teit kiinnosta. Tai jos kiinnostaa niin tulkaa sit nenä etee sanoo.

Inka Achtelle - joka duunas festarissa, vaikka sillä oli oma leffa inessä - heitin ohimennen herjan kaks smailin kaa. Se muuten sen ansaitsi, ku oli ulkomaalaisinehmot huoltanu suomenmaahan niin kivasti. Hubert ainaki sitä kehu, ja sen Darwin's Nightmare möi loppuun pari kertaa. Niin muuten Naukkarisen Utopia-leffakin eikä sillä ole edes teatterilevitystä ainakaan vielä, vaikka kuuluis olla. Tsekatkaa nyt kuitenkin ne viis leffaa, jotka Finnkino heittää dokkareita maailmalle alkukeväästä - on ne siellä ilmoituksissa ihan selvästi DocPoint-pointterilla varustettuna.

Bailuissa staffi näytti viihtyvän, ja eksekutiivi Kai heitti niille vielä ruusut kämmeneen vaikka oli aika duunatun näkönen - sillä on ollu kolmen tunnin yöunet jo viikon ajan - niinku Kristiinallakin joka on se artistic director. Helppo meikäläisen - courtesy officerin osa on rankka mutta vastuu tulee vasta jälkeenpäin. Jollei nyt ihan kusta silmään niin kyllä tästä hengissä selvittiin.

Festarit jatkuu - ei paljon isommaksi tästä tartte menne. Oisin odottanut pientä laskua, mutta ei sitä taida tulla. Eli siellä parinkymmenentuhannen kokonaiskävijän parissa ollaan - siinä on enintään parintuhannen heittoo kun ei vielä juttu ole edes kokonaan ohi. Siinä luvussa on sitte kaikki leffakävijät, bilettäjät, seminaarilaiset, paneeliosallistujat, mestariluokkalaiset, koululaisosallistujat ja itähelsinkiläiset ilmaisnäytökset - niitä on vielä ensi viikolla - mukana. Mut tää on striktisti unofficial.

Mulla oli kivaa, ja mä oon tosi pahoillani, jos te ette ollu mukana. Ois kannattanu. Mut on meillä dokkarifestivaalit ens vuonnaki. Silloin ei ole varaa jäädä vege.

1 kommentti:

Marleena kirjoitti...

Huumorin kukka se kaunein kukka :-D