tiistaina, tammikuuta 25, 2005

Vuoden 2004 "parhaat"

Vuoden 2004 kirjoituksiini olen jo viitannut eräässä aiemmassa muistelossani, mutta mm. tämä sieltä puuttui:
Bloggauksen historia, josta on vähän raffinoituneempi versiokin olemassa Ennen ja nyt - Historian tietosanomissa.

Se on saanut vähän huomiota blogimaailman ulkopuolellakin, ollut seminaarien aineistona sun muuna, joten kai sillä paikkansa tässä maailmassa oli, kuten tämän vuoden haetuimmilla ja viitatuimmilla jutuillani Megatsunameista ja pohdiskelu siitä Mitä blogit tiesivät? Kaakkois-Aasiasta ennen viranomaisia ja samasta teemasta myös otsikolla Kerran vielä. Eduskunnassa näyttivät kahdeksan palstan otsikoiden mukaan tulleen samoihin johtopäätöksiin, virkamiesten parissa kehiteltiin jo hienostuneempia menetelmiä, joskaan en koskaan ajatellut, että ongelma ratkeaisi konsulilaitoksen kehittämisellä. Varsin paljon googlattu on ollut myös elokuvinen paljastuksia sisältävä Da Vinci -koodi juttu.

Vaikka kirjoituksen rytmiikka ei toimi, itselläni on lämpimiä muistoja nokkeluuden tasolla myös tästä vuodatuksesta, sillä ne ovat kiitettävää väkisin pusertamista.

Sen sijaan on pelottavaa huomata, kuinka uskaltauduin tähän hankkeeseen, jossa käsiteltiin kaikkiaan kymmenkunta Pinserin tarjoamaa loistavaa blogistia nimikkeellä virtuaalisukulaisia. Ideahan tuli Pinserin top-listan sukulaisnapista: se jossa nähdään samojen pamaustilaajien maailmankuva.

Ei niitä jaksa enää käydä läpi, kun näitä ja muita tuli listatuksi jo aiemmin.

Mutta ei kai se sitä tarkoita, ettettekö te jaksaisi käydä niitä läpi. Kyllä niistä yhden gradun saisi. [Tähän sopiva äänitiedosto]

Ei kommentteja: