maanantaina, toukokuuta 10, 2004

Halvasta viinasta

Elämässä on aina joitakin rajapyykkejä. Siteeraan nyt [tod. näk. tietoisesti] ensimmäistä kertaa elämässäni Raamattua: Apt.10:28..."mutta minulle Jumala on osoittanut, etten saa sanoa ketään ihmistä epäpyhäksi enkä saastaiseksi."

Syy tähän yllättävään vetoon oli se, että keskustelivat televizorissa viinasta. Osmo Soininvaaran vakuuttava hahmo on ilmestynyt myös iltapäivälehtien sivuille puhumaan keskustelijoiden tavoin hallitusvallan harjoittamasta väkevän viinan suosimisesta. Sitten keskioluen vapauttamisen ja yöjuottoloiden sallimisen hallitukset eivät ole tällaiseen syntiin sortuneet. Viina maksaisi siis kohta saman verran kuin naapurissakin. Vielähän siitä ei ole kysymys.

Olen aina ihmetellyt tätä ongelmaa, tosin hieman toisesta näkökulmasta. Nythän on niin, että itse laitan aina "lantrinkia". Eli ei kossun ostaminen tarkoita sitä, että joisin drinksuni 38 prosentin vahvuisena. Itse asiassa juomistani paukuista tulee miedompia kuin viinistä. Muille en kyllä muita tarjoakaan kuin mietoja drinkkejä.

Mutta logiikkaa viinasta puhuessa ei tietysti tarvitse käyttää ja mitä enemmän käyttää sitä vähemmän logiikkaa. Simple Truth!

Ei kommentteja: