maanantaina, toukokuuta 31, 2004

Seksin rikkaus ja rikkaiden seksi

Linkkejä meemistelymielessä viskova kollektiivinimimerkki Linko yhdisti meitzin suorana Australiaan. Sieltä löytyi juttu, joka oli kuin Daavidin lingon pläjäys Goljatin kykloopinsilmään.

Kenguruiden maassa ihmiset oli pantu testiin. Suomeenkin on nyt sitten kantautunut tietoja, jotka todistavat jotakin uutta seksistä: enemmän seksiä ei tarkoitakaan enemmän seksiä vaan onnellisempaa elämää. Siis tietty vähemmän seksiä harjoittaviin nähden.

Tämä on varsinkin ekstreme-blogisteille tosi yllättävä veto, sillä he ovat korvanneet seksin sitä paljon seksikkäämmillä blogeilla ja maksavat siitä vielä kuukausittain väliä! Siitä ei tällä kertaa sen enempää, koska ihanteeni ei ole George Harrison, vaan Aki Kaurismäki ja erityisesti hänen seksikäsityksensä.

Seksin seireenihuutoon vastannut Linko oli paha kyllä harhautunut lehden otsikkoon: lehti nimittäin kiinnitti huomion pois olennaisesta, vai mitä sanotte tästä!
"Although the research also shows that people with high incomes are happier than people with low incomes, it found that there is no relationship between people's earnings and the amount of sex they have."

[Laillisesti suomentaen - eikä siis kääntäen - kääntäjän ammattia harjoittavia ei saa nimitellä rikollisiksi: "Vaikka tutkimus osoittaa, että ihmiset joilla on suuremmat tulot, ovat onnellisempia kuin vähätuloiset ihmiset, havaittiin tutkimuksessa ettei ihmisten tuloilla ja heidän kokemallaan seksin määrällä ollut korrelaatiota."]

Teemme johtajatason tiivistyksen. Köyhäkin saa rakastaa ja tulla onnelliseksi seksillä, mutta rikas on onnellisempi muuten vaan.

Ja minulle kun on uskoteltu, ettei raha tee onnelliseksi.

Vaikka onhan minulle kerrottu että se rauhoittaa, mutta niin tekee unipillerikin.

Joskus sanotaan että raha ratkaisee, mutta siinä lauseessa katkeruus ja sen aatteet haiskahtavat. Sillä mitä pahaa siinä on että raha ratkaisee: eilinenkin 30 euron rapurulla Kruunuhaassa oli surkean pieni annos eikä edes maistunut hyvälle. Siitä vain raharuhtinaat syömään köyhän kansan poimimat ravut pois! Ei käy kateeksi.

Onnellisimpia olivat tutkimuksen mukaan ne, jotka vähintään neljä kertaa viikossa keskittyvät siihen ainoaan oikeaan. Tutkimus ei valitettavasti kerro, oliko tämä kumppani mahdollisesti se ensimmäinen vai onko onnelliseksi tultava pitkällisen onnettomuuden kautta.

Pitkällisen onnettomuuden nimittäin aiheuttaa määrä. Kaikkein tyytymättömimpiä olivat ne joilla oli eniten seksikumppaneita, monilla tutkimukseen osallistuneista jopa yli sata vuodessa. Kysymättäkin tietää, että he ovat rikkaita, sillä kukapa tuollaisia kännykkälaskuja kestäisi.

Siksi ei yllätä, että tutkimuskin sanoi rikkailla olevan useampia seksipartnereita kuin vähätuloisilla. Rikkauteen liittyvää tyytymättömyyttä lisäsi se, että seksistään maksoi ja jopa sekin, jos sitä harjoitti avioliiton ulkopuolella.

Nykyisen avioerojurismin korkean tason tunnistaen tämä ei ole ihme: tutkimus suorastaan kehottaa keskivertorikasta välttämään avioliittoa, mutta muistettava on sekin, että tosi rikkaita rahastetaan kaikesta. Niin kiva kuin onkin tuhlata rahaa kivan seuralaisen kanssa, kivan pito loppuu, kun jälkeenpäin siitä ýritetään rahastaa kivalla laskulla.

Tule siinä sitten onnelliseksi.

[Poliittisesti korrekti -tietoisku-disclaimer: Kirjoittaja korostaa, että hänen käyttämänsä kiva-sana viittasi tässä sarkasmiin eikä suomenruotsalaisuuteen. Eikä se ole myöskään sukupuolesta kiinni, rikkaat voivat olla naisia ja miehiä. Eikä seksuaalisesta suuntautumisesta: ainakin hetero- ja homososiaaliset seksiharrastajat olivat tutkimuksenkin mukaan aivan täsmälleen yhtä onnellisia tai onnettomia, siihen kuuluisaan pieneen eroon ei tässä nyt sitten tartuttu.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

thank you for