maanantaina, toukokuuta 24, 2004

News Flash from Texas, Washington D.C.

Blogistanin tietotoimisto tiedottaa


Tämänaamuisten lehtien kertomalla tavalla George W. Bush, 57, on lentänyt Teksasista lauantaisesta ilmakiepistään huolimatta Washingtoniin. Naarmuja on make up-tietojen mukaan peitelty ykkösleuasta, ylähuulesta, nenästä, oikeasta kädestä ja molemmista polvista. "Bush on edelleen hyvin attraktiivinen mies", Valkoisen talon meikkaaja kertoi suomalaisille toimittajille. "Pienet kolhut vain lisäävät karismaa kuten tiedätte Mätt Njyykäsen tapauksesta."

Texasin maantiepoliisin mukaan Bush oli naapuriranchin antamien havaintojen perusteella syyllistynyt ennen onnettomuutta runsaaseen ylinopeuteen ja kaahailuun omalla polkupyörällään. Poliisi kertoi pahoitellen, että käytetyn pyörään vakiovarusteena kuuluvat apupyörät oli ilmeisesti säädösten vastaisesti poistettu. Lisäksi Bush oli itse kertomansa mukaan yrittänyt ajaa pyöräänsä yhdellä pyörällä ilman käsiä.

Hallituslähteet kiistävät ne tiedot, joiden mukaan ajomoraali on nuorten presidenttien kohdalla viime aikoina pahoin heikentynyt. "Onnettomuuksia ei ole sattunut sen useammin kuin tavallisestikaan", korkea hallituslähde vahvistaa näyttämällä Valkoisen talon laastarikulutustilaston. "Tähän on vaikuttanut sekin, että tyttäret ovat pitäneet huolta piilotetuista pulloista kiitettävällä tavalla."

Tarkkailijamme Washington D.C.:ssä arvelevat, että George W. Bush pystyy tänään pitämään Yhdysvaltain Irak-stategiaa koskevan puheensa vähintään yhtä pahan näköisenä kuin amerikkalaisten kiduttamat ja nöyryyttämät irakilaisvangit. Teksasin tapahtumien uskotaan lieventävän myös YK:n turvallisuusneuvoston Irak-lausuntoa, jonka valmistelut alkavat toden teolla tänään.

Washingtonissa on tapauksen johdosta kuitenkin ryhdytty joihinkin erityistoimiin. Puolustusministeri Rumsfeld antoi aikaisin tänään ehdottoman määräyksen, ettei Bushin puhetta saa ikuistaa kännykkäkameroilla. Pörssit reagoivat tähän voimakkaasti, erityisesti Sony-Ericssonin kurssi laski romahdusmaisesti.

Salaisena pysyttäytyvät amerikkalaislähteet haluavat korostaa, että mikään ei viittaa siihen, että kyse olisi ollut terroriteosta. Secret Service on kuitenkin ottanut tarkkailuun naapuriranchin vintiöt, joiden tiedetään laskeneen ilmat presidentin polkupyörän renkaista ennenkin. Huhut tämän Osama Bin Ladenin omistaman Straight To Paradise -ranchin yhteyksistä Al-Qaidaan ovat kuitenkin ehdottomasti liioittelua, kertoi Cannesista tavoittamamme Bush-asiantuntija Michael Moore eilen saamansa kultaisen Komisario Palmun lehvän alla.

Samat tavallisesti asioista perillä olevat lähteet vakuuttavat, että tiettävästi kukaan suomalainen ei loukkaantunut onnettomuudessa. Suomen ulkoministeriö korostaa Suomen linjan Yhdysvaltojen suhteen pysyvän ennallaan, hyvinä ja varsinkin luottamuksellisena.

Ulkoministeri Tuomiojan mukaan Tasavallan Presidentti Tarja Halonen on jo lähettänyt pahoittelusähkeen kollegalleen: "Toivon, teidän herra presidentti, muistavan jatkossa mahdollisuuden liittää Kioton sopimuksen mukaiset vähemmän savuttavat slicks-apupyörät myös käyttämäänne polkupyörämalliin. Samalla haluamme onnitella teitä hyviä liittoumasuhteitaimme edistävästä kypäränkäytöstä."

Tavoittamamme Risto E. J. Penttilä kuitenkin katsoi tämän laatuisen viestinnän osoittavan, kuinka vähäisellä kunnioituksella Yhdysvaltain mahtiasemaa tänään kumarrellaan. "Presidentti on vaihdettava, enkä tarkoita tällä George Junioria", Penttilä jyrähti Elinkeinoelämän Valtuuskunnan aamusaunassa.

Kansallinen Kokoomus ilmoitti STT:lle tiedotteella, että Bushin ilmoitus kypäränkäytöstä ei tarkoita sitä, että hän olisi lähtenyt mukaan Kokoomuksen puheenjohtajakilpaan. "Siinä olisi silloin pitänyt olla papin kaapu mukana", tavoittamamme puoluetoimiston edustaja sanoi epävirallisesti off-the-records. Puoluetoimisto vahvisti samalla, että Bush ei aio ilmaantua myöhempiinkään puheenjohtajakilpakeskusteluihin, joita maaseudulla on pidetty.

Gallup-tietojen mukaan Bush on kuitenkin ollut selvässä nousussa Kokoomuspörssissä. "Bush olisi parasta sekä Suomelle että Kokoomukselle sitten Niinistön lähdön", kerrotaan puoluejohtajakeskusteluissa todetun yleisesti.

Ei kommentteja: