sunnuntaina, toukokuuta 30, 2004

Maailmanihme, festivaaleja ja irtovessoja

Lapseni elämän ensimmäinen kesälomapäivä alkoi sillä, että hän vaati kutsumaan itseään toisluokkalaiseksi. Selitin tämän olevan vielä liian aikaista, hän voi sanoa menevänsä toiselle luokalle syksyllä, mutta ei kuitenkaan vielä olevansa toisluokkalainen.

Hän on välitilassa. Ei enää ekaluokkalainen eikä vielä tokalla. Yritin sanoa, että juuri se on koululaisena olemisessa ihmeellistä, että luokka-asteiden välissä voi sanoa olevansa kesälomalainen eikä tarvitse sitoutua eka- tai tokaluokkalaisuuteen.

Omaan kesälomaan on vielä viikkoja. Terveisiä vain opettajille, joiden ammatin ainoa eksklusiivinen piirre alkaa tänään.

Lapsen ihmeistä maailman ihmeisiin. Kesäloma tuo mukanaan festivaalit. Festivaalit tuovat mieleen moniakin asioita, mutta erityisesti tilapäisvessat.
HS kirjoitti tänään valkovenäläisistä rosvoista, jotka ryöväsivät liikuteltavan vessan.

Ongelma Gomelin kaupungissa syntyi kun traktorilla liikkuneet vorot nostivat wc:n kyytiinsä. He eivät huomanneet, että vessassa istui 45-vuotias mies, joka oli bussia odotellessaan huomannut hätänsä suuruuden.

Voitte asettua miehen asemaan helposti. Traktori horjahtelee wc-kyydissään 40 kilometrin tuntivauhtia Valko-Venäjän pikkukaupungin kuoppaisia teitä - siellä ei puhuta TVH:n aikaansaannoksista eikä tietulleista - ja te yritätte saada housut nilkoista ja lopulta vyön kiristetyksi. Sitten vain ulos, hinnalla millä hyvänsä.

Avuksi tulevat elokuvat. Olkapää edellä ulos vessasta: mies selvisi uuteen varmasti erilaiseen vapauteensa solisluun murtumalla.

Varkaita syytetään HS:n mukaan julkisen omaisuuden tärvelemisestä ja mahdollisesti myös vapaudenriistosta. Edistyksellisen lainsäädännön vuoksi jälkimmäisen maksimirangaistus on 25 vuotta vankeutta. Joten vilkaiskaapa ympärillenne kun menette festivaalivessaan. Näkyykö missään epäilyttäviä traktoreita... Tai kun vessa vähän heilahtaa...

Ei kommentteja: